Ottomanië wijst beschuldiging “vrouwenminachting” van de hand

la mouche & 3 fois rien: FAUTEUIL-VALISE

U herinnert zich de scène waarbij Michel en von der Leyen door de Leider der Ottomanen ontvangen werden… en slechts één stoel aan de gasten aangeboden werd, die prompt – hoffelijkheid is blijkbaar nog niet “woke” in de EU-gremia – ingenomen werd door macho-Michel.

von der Leyen had de keuze: ofwel vertrekken, ofwel de vernedering slikken en uitwijken naar de sofa.

Zij stelde achteraf dat dit slechts gebeurd was “omdat zij een vrouw is”. Wat vanuit Turkse mentaliteit waarschijnlijk wel enigszins klopt, maar dit zegt ook veel over macho-Michel, die hiermee in feite aantoonde wat een klein, zielig mannetje hij is.

Donderdag hadden de Duitse buitenminister Heiko Maas en zijn Ottomaanse evenknie een onderhoud in Berlijn – waarbij het Turkse probleem – het toerisme – vooraan op de agenda stond. Gevraagd naar de zgn. “sofagate”, draaide Mevlüt Çavuşoğlu het mes om: de situatie zou volgens hem slechts ontstaan zijn door de “rivaliteit en ruzie” tussen de EU-commissie en EU-Raad. Slechts de EU-Raad zou aan de voorbereidende gesprekken deel genomen te hebben en de zitorde (… oneerbiedig wordt zelfs gesproken over “pikorde”…) afgesproken hebben. “Ik was er ook over verbaasd,” zo stelde Çavuşoğlu, “wij hebben alles gedaan wat we konden. Ook bij het avondeten was een concurrentie om de zitplaatsen duidelijk.”

We lieten onze fantasie de vrije loop met dit liedje van Reinhard Mey:

1 gedachte op “Ottomanië wijst beschuldiging “vrouwenminachting” van de hand

 1. Charles Michel ?? En “sofagate….”.
  https://www.golfbrekers.be/ottomanie-wijst-beschuldiging-vrouwenminachting-van-de-hand/
  met citaat : “Zij stelde achteraf dat dit slechts gebeurd was “omdat zij een vrouw is”. Wat vanuit Turkse mentaliteit waarschijnlijk wel enigszins klopt, maar dit zegt ook veel over macho-Michel, die hiermee in feite aantoonde wat een klein, zielig mannetje hij is…” (=einde citaat). Een klein zielig mannetje… voor buitenstaanders, die de clan Michel niet kennen. Voor de kenners : een niet te onderschatten individu zeker als “sayan”, en waarbij de appel niet ver van de boom valt. In eerste instantie was hij niet alleen als eerste minister op de hoogte van een moordcomplot, maar werkte er op zijn minst passief aan mee, door zijn inertie. Van belang is ook het verleden van papa Louis. Enkele bronnen met citaten : https://www.bendevannijvel.com/forum/viewtopic.php?id=1813
  6 Ben 15-08-2015 12:33
  Over de vermeende ontmoeting tussen Paul Latinus en Louis Michel: Francine Latinus, de moeder van Paul, verklaart aan Hilde Geens: “In januari of februari ’84, een paar maanden voor Paul’s dood, had in het Cultureel Centrum van Ottignies het Bal Bleu plaats. Een van de Franstalige liberalen had Paul daarop uitgenodigd namens PRL-voorzitter Louis Michel. Paul heeft toen de zware onvoorzichtigheid begaan daarop in te gaan. Wat bleek? Michel was er niet maar hij had, om niet met Paul te worden gezien, zijn chauffeur gestuurd om mijn zoon op te halen. Michel zat op ze te wachten in een villa in het Meerdaalwoud en heeft Paul 20 miljoen fr. aangeboden als hij de dossiers over de Staatsveiligheid wilde vernietigen.” Bron: De Post | 3 november 1985
  Karl Delombaerde: “Michel heeft toen ook nog gezegd: de gevaarlijkste is Karl Delombaerde, de SS-officier.” Bron: De Post 3 november 1985
  Hilde Geens: “Toen een dergelijk verhaal uitlekte in La Wallonie heeft de PRL-voorzitter dat meteen krachtig ontkend. Ook in het gerechtelijk dossier werd het niet genoteerd.” Bron: De Post | 3 november 1985
  Ter info: Louis Michel (of een Louis Michel) staat ook op het schema van Michel Libert:

  7 the end 15-08-2015 13:11
  • Banned
  • Offline
  Ben wrote: Wat bleek? Michel was er niet maar hij had, om niet met Paul te worden gezien, zijn chauffeur gestuurd om mijn zoon op te halen. Michel zat op ze te wachten in een villa in het Meerdaalwoud en heeft Paul 20 miljoen fr. aangeboden als hij de dossiers over de Staatsveiligheid wilde vernietigen.”
  Bron: De Post | 3 november 1985
  In het Meerdaalwoud! Heel interessant, volgens mij heeft de Golf van Erps Kwerps met gebeurtenissen in het Meerdaalwoud te maken. Voor Gladio is dat een belangrijke plaats.
  8 Aubanel 15-08-2015 14:44
  Even ter correctie: Louis Michel is geen licentiaat, maar wel regent Germaanse talen. Hij heeft meermaals in interviews verklaard dat dit – het niet bezitten van een universitair diploma – zijn allergrootste frustratie is geweest.
  Men zal zich ook herinneren (Bendecommissie) dat Louis Michel behoorlijk zenuwachtig werd toen de socialist Luc Van den Bossche een deel van de toenmalige PRL – Jean Gol, Serge Kubla – en bij uitbreiding hun beider (Beerselse) kameraad Hilaire Beelen in het parlement onder vuur nam……………… (=einde citaten).
  En over Paul Latinus die vermoord werd :
  https://www.bendevannijvel.com/forum/viewtopic.php?pid=28140#p28140
  met citaten :
  55 Merovinger 07-11-2014 00:19
  Over Paul Latinus is er nog een duister gegeven dat nog niet belicht geweest is op dit forum, nl. zijn contacten met de liberale politicus Louis Michel, vader van de huidige premier Charles Michel, die tijdens de vorige legislatuur een wetsvoorstel heeft ingediend voor een verlenging van de verjaringstermijn van het bendedossier. Een voorstel dat ondertussen in het regeerakkoord van de Zweedse coalitie is opgenomen.
  Verhoor van René Haquin van 24 mei 1984
  Madame Latinus disait également que Paul avait été avec le chauffeur de M. Louis Michel à un rendez-vous avec ce dernier dans une villa située dans la région de Louvain et que des choses importantes relatives à un coup d’Etat se seraient dites. Ce rendez-vous avait eu lieu, selon elle, le soir d’un bal PRL à Ottignies, quelques semaines avant le décès de son fils.
  Verhoor van Jean-Paul Dauphin van 9 juli1985
  Paul Latinus m’a également confié qu’il avait des renseignements contre Louis Michel et que celui-ci lui aurait proposé de l’argent pour qu’il se taise.
  Verhoor van Jean-Louis Nemry
  (…) Paul Latinus m’avait confié qu’il avaitun ‘dossier Distrigaz’ d’où il apparaissait que certains politiciens, dont le ministre De Clerq, auraient détourné de l’argent. Je n’ai jamais vu ce dossier comme je n’ai jamais vu le dossier Pinont dont j’ai seulement entendu parler. Paul m’avait également dit qu’il avait pu voir sa fiche au sein du PRL. Ce parti a eu effet un fichage concernant certaines personnes. Il m’a dit également qu’il avait des renseignements sur Mathot et sur ses exploits érotiques.
  (…) Paul m’a également affirmé qu’un jour de fête “du PRL” ou d’une section du PRL, le chauffeur de Louis Michel serait venu le chercher pour le conduire à un lieu de rendez-vous. Lors de cet entretien, Louis Michel aurait demandé à Paul de cesser ses activités contre remise d’une somme d’argent. A la réflexion et si cette narration est vrai, je me demande si Louis Michel n’était pas l’émissaire du ministre ‘Gol’ pour tenter d’étouffer le scandale de la Sûreté qui commençait à transparaître dans les journaux………….
  Uit brief nummer 12 van Barbier: “Paul Latinus is vermoord door de Mossad die de Staatsveiligheid hiermee een dienst wou bewijzen. Mijn bronnen zijn Michel Dufrane, agent van de contraspionage en van het CEPIC, dus zeer betrouwbaar en advocaat Saels, consiglieri van de Bonvoisin …” (=einde citaten).
  Het voormelde is maar een zeer minieme selectie uit de Belgische beerputten. Het geeft al wel een goed inzicht over wat er achter de schermen gebeurd is en nog gebeurt. Gebeurtenissen die nog altijd gevolgen hebben, en gebruikt worden als chantagewapen. Om het heden te begrijpen dient men steeds terug te grijpen naar het soms verre verleden (vrij naar G. Orwell) , want toeval bestaat niet in dit domein. En geen enkele vlag dekt de werkelijke lading. En met betrekking tot “sofagate” blijft ook de mogelijke rol van Teflon Didier te onderzoeken.
  T.a.v. de redactie : Indien de politie of het gerecht mijn naam willen, kan U deze gerust doorgeven, maar ik denk dat ze deze al wel zullen kennen. Er zijn immers niet zoveel edele reizigers op zoek naar de waarheid !!

Reacties zijn gesloten.