Oranje betaalt pro-EU campagne van Nexus

De koninklijke huizen zijn grote voorstanders van de EU.  Logisch.  Geen van de twee zijn democratische instellingen.  Beiden hebben niet verkozen ‘leiders’, beiden worden dik betaald zonder dat we er iets over te zeggen hebben.  Beiden mogen best afgeschaft worden. Koning Flup liet zijn sympathie voor de EU duidelijk blijken tijdens zijn 21 juli-toespraak. De Queen deed het iets subtieler.  Nu blijkt dat ook het Oranje koningshuis de EU financieel steunt.  En via Nexus duidelijk stelling neemt tégen Geert Wilders, een zgn. ‘valse profeet’ (21 juli toespraak koning Flup).

Nog even over de financiering van het Nexus Instituut van Rob Riemen, groot pleitbezorger van Europese integratie. Zelf hebben ze het liever over een beschavingsideaal. Helemaal mooi. Omdat Hillary Clinton zo vriendelijk was om haar mailserver hackbaar te maken, kan iedereen gratis en voor niets meelezen. (volg bruggetjes)

Daarin vinden we een bericht van Riemen aan de adviseur van Clinton, waarin hij helemaal loco gaat over Geert Wilders. De ‘neo-fascist’ heeft Anders Breivik nog net geen schietles gegeven, staat er lezen. Dat was te verwachten. Opmerkelijker is dat het ‘vertrouwelijke’ memo vermeldt dat het Nexus Instituut door het Koninklijk Huis wordt betaald. Uit de eigen jaarcijfers van het Nexus Instituut blijken die inkomsten alleen helemaal niet.

Er zijn dus twee mogelijkheden. Ofwel Koning Willem IV heeft een hekel aan Wilders, vanwege diens afkeer van de EU. Daarom steunt hij het Nexus Instituut financieel, iets wat beide partijen maar liever buiten de boeken houden. De andere mogelijkheid is dat het een broodje aap is van het kamp van Hillary Clinton. We zullen het braaf navragen, maar dat we een antwoord krijgen is niet waarschijnlijk.

Met dank geleend bij 925.nl

Ter illustratie van de persoon Rob Riemen (Nexus) en diens mening over Geert Wilders:

1 gedachte op “Oranje betaalt pro-EU campagne van Nexus

  1. Als dat filosofisch exemplaar Wilders een fascist noemt wat moet hij dan niet denken van Erdogan . Wilders heeft zichzelf nooit uitgeroepen tot “verheven” leider van zijn partij . In ieder geval als het fascime een oplossing zou bieden om ons te verlossen van heel die Islam-miserie dan wordt ik een overtuigd fascist !

Reacties zijn gesloten.