Op weg naar de totale controle

Binnenkort al het cash geld afgeschaft?

Gisteren was Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank, te gast in het EU-parlement in Brussel.

Toehoorders, media en politici, konden vaststellen dat de ECB-baas er niet genoeg van kan krijgen. Vanaf maart zal er hoogst waarschijnlijk nog meer geld gepompt worden in het bankensysteem.

Nog meer kwantitatieve geldverruiming dus, waardoor de rentes nog verder naar omlaag zullen gaan, en in veel gevallen negatief worden.

Ook werd er gesproken over de biljetten van 500 euro. De ECB heeft hierover nog geen officieel standpunt ingenomen, maar Draghi geeft wel toe dat er een discussie hierover gaande is, intern bij de centrale bank.

Super Mario was er als de kippen bij om te stellen dat het verbieden van briefjes, met waarde van 500 euro, niets te maken heeft met het streven naar een ‘cashloze samenleving’.

De afschaffing zou er komen, als blijkt dat de biljetten van 500 euro te vaak gebruikt worden voor criminele activiteiten (drugshandel, terrorisme, ontduiking enz.).

Maar, de discussie wordt nu breder. Economen pleiten nu ook al voor het afschaffen van de gele briefjes van 200 euro. Ook terrorisme en drugs? Natuurlijk niet!   Lees verder…

1 gedachte op “Op weg naar de totale controle

  1. De volgende zijn de briefkes van 200,dat wil zeggen dat de mensen zelf niet mogen oppotten om alzo de negatieve interest v/d bank te omzeilen !!!

Reacties zijn gesloten.