Op de mesthoop van DM

MM900236531[1]In de kwaliteitskrant De Morgen stond gisteren een opiniestuk van Fikry El Azzouzi, een gerenommeerd schrijver, van het inspirerende boek “Het Schapenfeest”.

Nooit van gehoord, zegt u? Wij ook niet. Normaal lezen wij dat links blaadje niet, kwestie van onze slapende maagzweer niet wakker te maken. De multiculterele verrijking laten wij links liggen. Onze aandacht werd er echter door één van onze trouwe abonnees op gevestigd, nadat hij zijn verontwaardiging aan de hand van een lezersbrief geuit had.

Wij gaan hier het bewuste artikel niet herhalen, maar geven u wel de verwijzing mee, zodat u uw literaire kennis kan opschroeven. Let wel: het ligt totaal niet in onze bedoeling op Golfbrekers reclame te maken voor een kwaliteitskrant. Hun verkoopcijfers duiden trouwens aan dat ze daar geen nood aan hebben. Of de heer El Azzouzi veel boeken verkocht heeft, weten wij niet. Waarschijnlijk is het al tientallen keren in herdruk gegaan, want de neo-Vlamingen-annex-Marokkanen, verslinden niet alleen schapen maar vooral boeken. En het boek in kwestie, bejubeld in Knack, De Standaard en b.g. krant, handelt over het uiterst actuele thema van een eenzaam jongetje dat troost vindt in de islam.

Hier volgt nu de lezersbrief, van een anonieme Vlaming, die bij Golfbrekers een uitlaatklep zocht voor zijn frustratie. Dat het opiniestuk van El Azzouzi de Vlamingen meewarig bekijkt en met een satirische inslag belachelijk wil maken zijn we gewoon. Tenslotte zijn er ook de uitlatingen van de TV-flamingant en van de voormalige voorzitter van de VVB, die de Vlaamse Beweging bij het niet-recycleerbaar afval willen zetten.

Florent Van Ertborn, hoofdredacteur Golfbrekers

mesthoop

“De ezels van De Morgen 

Of zijn het de eigen nestbevuilers? Maar je gelooft het niet, men laat daar een zekere Azzouzi, een oer-Vlaamse naam als je ‘t mij vraagt, eens stoom afblazen. Hij mag eens een rondje kakken op de Vlamingen. Daarvoor is alle ruimte voorzien in de nestschijtersgazet ‘De Morgen’.

Het woord “Vlaming” moet dood weet die Marokkaanse(?) kinkel. Men laat hem onder die titel uitgebreid uitleggen waarom en hoe. Zelf is hij een op en top Vlaming, zegt hij zelf, met waarschijnlijk een dubbele nationaliteit en paspoort. Maar dat laatste kan voor de gazet van Desmet geen beletsel zijn. Vlaggezwaaien en tekenfilmpjes zullen we nog mogen doen en bekijken. Daarvoor wordt zelfs een speciale dag uitgetrokken en een museum opgericht, vertelt die kwibus doodleuk. Kwestie van de gefrustreerde Vlaming toch ook nog zijn pretje te gunnen.

Het is al veel jaren geleden dat ik in het land van zand en kamelen geweest ben. Een zeer mooi land om eens op reis te gaan. Vroeger in ieder geval. Ik ben het nu niet meer zinnens. Mocht ik er ooit nog komen zal ik me zeker van zulke dwaze praat onthouden. Eerst en vooral omdat ik dan riskeer mijn Vlaanderen niet meer terug te zien. Tweedens omdat ik respect heb voor ieders nationaliteit in zijn eigen land.

Maar, voor zover ik hier de Marokkanen e.a. bezig zie en hoor, hebben er nogal wat van die soort de lessen van beleefdheid gemist. En van de jongens van DM weten we al langer dat het nestbevuilers zijn. Erger nog: dat ze zelfs niet het minste zelfrespect meer hebben.”

Identiteit bekend bij de redactie

http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1598982/2013/03/19/Het-woord-Vlaming-moet-dood.dhtml   

3 gedachten over “Op de mesthoop van DM

 1. Wie leest dat ding nog…
  Verschillenden van hun klodderaars hebben ondertussen een ander onderdak gevonden, o.a. bij “Knack” en ” Het Nieuwsblad “.
  Ook hun oplage is sindsdien dringend aan opwaardering toe willen ze dezelfde weg niet gaan als ” de Volksgazet ” en andere die hen zijn voorgegaan.
  De dag dat ze schrijven wat ze moeten, of zouden moeten schrijven, zijn ze uit de miserie. Maar zolang ze Vlaanderen en Vlamingen misachten en blijven lonken naar het brave multiculturele-volkje, dienen ze maar één zaak.
  Dat is de zaak van dynamiet-broeder ERDOGAN en consorten die door niemand uit politiek of media een strobreed in de weg gelegd wordt .
  Daardoor hebben we de verloedering zoals we ze hier en nu reeds ondervinden.
  Dit duurt zeker verder zolang kwatsers als de snul van de DM zich een loft als die van de “LAMOT” kan veroorloven. Want die kastaar wordt er nog voor betaald ook. Ga maar eens na wie dat regelt…

 2. Beste redactie,
  Eigenlijk heb ik te doen met El-Koeskoes hoogst waarschijnlijk is de man slachtoffer van de eerste taallessen in het land van melk en honig.

 3. @ Beste Daniel,
  Quote: “Wie leest dat ding nog ?”
  Antwoord: Zéker Fikken NIET (!), doch, we mogen héél tevreden zijn dat er toch iemand is die de moed heeft om àl die onzin te lezen, EN… “door te spelen”, want ànders zouden we nimmer een bewijs hebben over hoé die paljassen denken over Vlaanderen en haar authentieke bevolking.
  “Kèn Uw vrijand” was tijdens WO ll de leuze van zowel Montgomery als van Rommel (en beide hadden steeds een foto van elkaar bij, èn mediteerden erover om te gissen wélke hun volgende stratgie ZOU gebruikt worden)

Reacties zijn gesloten.