Erdogan, lees ons niet de les

MarnixlogoErdogan, lees ons niet de les

Op donderdag 21 maart aanstaande brengt de Turkse premier Erdogan een bezoek aan Nederland. CiJO (Centrum Informatie & Documentatie Israël – Jongeren) protesteert aanstaande donderdag om 14:30 op het Binnenhof tegen het warme welkom van Erdogan. CiJO is ontstemd over eerdere bizarre en verwerpelijke uitspraken gedaan door Erdogan en zijn regering.

Deze opmerkingen gaan ons als jongeren aan het hart:

Erdogan noemde het joodse zelfbeschikkingsrecht een “misdaad tegen de menselijkheid.”

Erdogan weigert de moord op 500.000 en 1.000.000 Armenen, beter bekend als de Armeense genocide 1915, te erkennen. Erdogan gaf in 2012 zelfs aan er ‘moe van te worden’.

De regering-Erdogan veroordeelt het plaatsen van Turkse pleegkinderen bij christelijke of homoseksuele stellen. Een selectie op basis van ras, religie of geaardheid past niet bij Nederland, bovendien heeft Turkije zich niet te bemoeien met onze kinderen.

Erdogan verbiedt Gaypride-manifestaties en noemt ze een ‘belediging van de publieke moraal’ en doet ze af als publiek exhibitionisme. Ook heeft de regering-Erdogan verschillende LGBT-websites laten sluiten.

De regering-Erdogan maakt zich schuldig aan de systematische onderdrukking van Koerden en dwarsboomt het Koerdische zelfbeschikkingsrecht op alle mogelijke manieren. Koerdische vrijheidsactivisten- en organisaties worden op grote schaal onderdrukt en opgesloten. Zo heeft de regering recent de pro-Koerdische krant Özgün Gündemverboden.

De regering-Erdogan heeft volgens de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa tussen de 700 en 1000 processen lopen tegen journalisten. Ook stelt de OVSE dat Turkije in 2012 95 journalisten in gevangenschap hield. Turkije manifesteert zich als vijand van de persvrijheid.

De regering-Erdogan heeft volgens Human Rights Watch recent negen mensenrechtenadvocaten laten arresteren. Turkije handelt hiermee in strijd met het Internationaal verdrag Inzake Burgerrechten en Politieke rechten.

Turkije bezet sinds 1974 illegaal Noord-Cyprus en erkent Cyprus, een lid van de Europese Unie, niet. Erdogan dwarsboomt een vrij en soeverein Cyprus.

Wij zijn niet tegen warme (handels)betrekkingen met Turkije, maar wél tegen een warm welkom voor de Turkse premier. Een Turkse premier die verantwoordelijk is voor twee bezettingen, de inperking van de persvrijheid en grove schendingen van de mensenrechten heeft Nederland niet de les te lezen!

Opmerking van Marnix: Voor zulk een Turkije is er geen plaats in de EU!

4 gedachten over “Erdogan, lees ons niet de les

 1. Waarom laat Nederland dergelijke crimineel het land binnenkomen om opruiende taal te komen uitbraken?

 2. Tussen 1788 en 1868 deporteerde Groot-Brittannië 155.000 gevangenen naar hun kolonie Australië.(Seniorennet) .
  Erdogan en Marocco deden efkens later veel beter in de richting van B e. a.
  Maar de de afgezanten van Erdo en de Maroc hadden/hebben het wel ietsiepietsie gemakkelijker, because gepamperd , klantenkaarten van OCMW en VDAB , pakken kindergeld ook voor nakomelingen die niet hun chromosomen hadden/hebben en hebben de positieve discriminatie.
  Daar hadden de ingevoerden in Terra Australis allemaal geen last van.
  Daar was het veel simpeler en gold het motto :” Zwijgen en werken of creperen”, en soms beide.
  Daar dacht ik ineens aan bij deze uiteenzetting over de lieveling van Obama en ons Angelleke uit D. : Moslembroeder Erdoganneke,
  Miljarden worden uit het avondland weggesleept maar het zal nooit genoeg zijn.
  We worden gedwongen te eten én te doen én te laten wat zij zeggen én laten zeggen.
  Het zal nooit genoeg zijn.
  Mijn gedachten gaan terug naar de 18e / 19de eeuw. De-goeie-ouwe-tijd ? NEEN ( 3X bis) maar toen ging het om eigen volk en dan nam het men niet zo nauw.
  Erdodingens zijn discours is oneindig simpel : ” Eigen volk eerst”… d’ ailleurs, ook in Oceanië .

 3. OK redenen genoeg om onmiddellijk Turkije lid te maken van Europa , dat maakt Obama gelukkig en de teloorgang van ons continent gaat dan wat sneller, korte pijn de beste

Reacties zijn gesloten.