Ook zonder visum komen Turken naar de EU

Osmanli-nisani.svgTurkije is weliswaar (nog) geen lid van de EU-club, maar heeft niettemin een dikke voet tussen de deur.  Miljoenen Turken – al dan niet met een dubbele nationaliteit – wonen in de EU.  Zoals bekend hoeven Turken zich bij ons niet te integreren, laat staan te assimileren.

Sinds de Verheven Leider zijn toorn tegen alles en iedereen die het met hem oneens is ten volle kan laten gelden proberen zijn onbetrouwbare landgenoten – dikwijls niet van de minsten  – asiel aan te vragen in de EU.  Naar verluidt zouden 450 Turkse diplomaten, legerofficieren, rechters en andere ambtenaren met hun gezin asiel aangevraagd hebben in Duitsland. (Spiegel)
Zij werden allemaal beschuldigd van banden met de beweging van Fethullah Gülen, het zgn. brein achter de nepcoup in juli 2016.

Bij de asielzoekers waren o.a.NAVO militairen gestationeerd in het land b en een militaire attaché bij de Turkse ambassade in een Afrikaans land.
In totaal hebben meer dan 7.700 Turkse burgers asiel aangevraagd in Duitsland.  Slechts 8% werden verleden jaar goedgekeurd, maar men verwacht dat dit percentage in 2017 zal stijgen.  Tevens werd vermeld dat de asielaanvragen een tijdje in de schuif zijn blijven liggen (…in afwachting van een mildere Erdogan), maar nu zouden ze dan toch behandeld worden want “er zijn duidelijk indicaties van de systematische vervolging van zgn. Gülen-sympathisanten in Turkije”.

Er zijn er nog meer op komst, voor zover ze niet van de gastvrijheid der Turkse gevangenissen mogen genieten. Opnieuw viel de hakbijl bij 171 rechters en procureurs, die ontslagen en gearresteerd werden.  Minstens 145.000 ambtenaren, militairen, rechters, procureurs, leraars en personeel bij de politie zitten zonder werk.  40.000 werden gearresteerd.

Intussen heeft Erdogan de EU opnieuw een ultimatum gesteld:  de EU moét de toetredingsonderhandelingen nieuw leven in blazen.  Zo niet, zal hij de EU zelf het nakijken geven.  Duimen maar…

Hürriyet

1 gedachte op “Ook zonder visum komen Turken naar de EU

  1. Zo niet, zal hij de EU zelf het nakijken geven. Eindelijk voor het eerst een hoopvolle verklaring van de “verheven leider”

Reacties zijn gesloten.