Officiële media liegen

mediamanipulatieWat kunnen we nog lezen?

De officiële media liegen, altijd en overal, behalve misschien in de weerberichten en de sportrubriek. Men moet ervan uitgaan, dat alles wat rechtstreeks of zijdelings te maken heeft met onderwerpen die binnen de sfeer van de politieke correctheid vallen, zoals islam, terrorisme, racisme, schietpartijen in de VS, criminaliteit, sociale fraude, illegaliteit, “vluchtelingen”, feminisme, “Palestina”, marihuana, abortus, homoseksualiteit, transgenders…. in de media gemanipuleerd en gecensureerd wordt. Niet dat de overheid zoveel censureert. De echte kwaal is de zelfcensuur die door journalisten en hoofdredacteurs wordt uitgeoefend. Zij zijn de gewillige beulen van de politieke correctheid, die de waarheid naar de gaskamers sturen. Welke media kunnen we nog vertrouwen? Wat kunnen we nog lezen?

We kunnen hier niet alle kleine tijdschriftjes en blogs de revue laten passeren. We beperken ons tot publicaties met enige uitstraling, die zich bovendien bezighouden met actuele berichtgeving. Maandbladen laten we dus buiten beschouwing. En we hebben het ook niet over de websteks van politieke partijen.

In het Nederlandse taalgebied zijn waarschijnlijk alleen ’t Pallieterke en het Nederlandse Elsevier niet aangetast door het virus van de zelfcensuur.

Op internet kunnen we de webstek “E. J. Bron” aanbevelen. Zijn we het tot in ieder detail met hen eens? Natuurlijk niet. Laten zij soms eens een steek vallen? Uiteraard. Vergissen is menselijk. Maar ze zijn wel eerlijk.

We grasduinen niet zo dikwijls in de Franstalige media, maar in Frankrijk is Le Figaro duidelijk minder erg dan de rest van de pers. Er is ruimte voor conservatieve, rechtse en islamkritische berichtgeving.

Het Duitse weekblad Junge Freiheit is schitterend. Als u goed Duits kunt lezen, neem dan onmiddellijk een abonnement, als tegengif tegen de leugens die u in een zogenaamde kwaliteitskrant als de Frankfurter Allgemeine Zeitung kunt lezen. Die is zelfs nog erger dan De Standaard.

Het land van de vrijheid is – voorlopig nog, tot Clinton aan de macht komt waarschijnlijk – nog steeds de Verenigde Staten. Anders dan in Europa hebben de linksen,  de “liberals” in het Amerikaanse jargon, een bijna volledig monopolie verworven aan de universiteiten. Dat zijn even verschrikkelijke “Big Brother”-achtige bolwerken van linkse onverdraagzaamheid, hersenspoeling en censuur als de nieuwsredacties van onze kranten en tv-zenders.

Ook in de VS heeft links enorme terreinwinst geboekt in de verovering en de infiltratie van de geschreven pers en de machtige tv-zendstations, maar er is tenminste nog een  rechts-conservatieve tegenmacht, al verliest die langzaam terrein. Er zijn echter enkele schitterende Amerikaanse websteks, die ik zonder enige reserve kan aanbevelen. www.Jihadwatch.org bijvoorbeeld van de beroemde en gevreesde islamcriticus Robert Spencer. Zijn sarcasme is soms vermoeiend, maar hij is kent de islamitische vijand van binnen en van buiten. De huidige Britse premier Theresa May heeft hem ooit, toen zij nog Home Secretary was, de toegang tot Groot-Brittannië verboden omdat hij een “haatprediker” en een “islamofoob” zou zijn. Een betere referentie kan men nauwelijks wensen… En terzijde: het is geen islamofobie als ze je echt willen vermoorden.

Jihadwatch brengt dagelijks actuele berichten en commentaren. Dikwijls vindt men de islamitische achtergronden van aanslagen in Europa of zelfs in België al op Jihadwatch, als onze media nog altijd beweren dat “de identiteit van de dader niet vaststaat” en dat “men nog niet weet zijn motieven waren”.  De webstek “Atlas shrugs” van Pamela Geller is ook bijzonder strijdbaar, zeer radicaal en zeer goed geïnformeerd. Pamela Geller staat ook op enkele islamitische dodenlijsten en ze werd al een paar keer op een haar na vermoord.

Een heel ander soort webstek is www.DanielPipes.org. Daniel Pipes is de zoon van de beroemde kremlinoloog Richard Pipes. Zoals de vader het marxistische totalitarisme bestreed, zo bestrijdt de zoon het islamitische. Deze webstek is intellectueler en academischer dan de vorige. Er verschijnen minder berichten “heet van de naald”, maar veel meer achtergrondinformatie over diplomatieke, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in de islamitische wereld zelf. Pipes kent Europa echter zeer goed. Goed genoeg om soms Marine Le Pen, Geert Wilders en zelfs Dewinter in gunstige zin te citeren. Ook www.breitbart.com is een rechts-conservatieve nieuwssite die zeer vaak politiek incorrect nieuws brengt, dat door andere media werd doodgezwegen of gemanipuleerd. Anders dan de naam misschien doet vermoeden is dit een Amerikaanse nieuwssite, geen Scandinavische.  “Fjordman” – een pseudoniem natuurlijk – is wel een Noor. Nadat hij beroemd werd als blogger schrijft hij nu onder andere voor de zeer degelijke webstek GatesofVienna.

Dit artikeltje heeft niet de pretentie volledig te zijn. Ik heb geen diepgravend onderzoek gedaan naar rechtse websteks. Ik deel hier alleen de ervaringen van twintig jaar lezen en speuren naar “verdoken” informatie op internet.

Marc Joris

 

 

11 gedachten over “Officiële media liegen

 1. Na het betoog te beluisteren van prof rik coolsaet deze morgen op radio een,vraag ik mij af,wanneer gaan die prof zijn ogen eindelijk opengaan??

  • Hebben we ook gehoord. We zijn zelfs niet meer verbaasd of verontwaardigd als hij zijn mosterd ten beste geeft. Zullen het geluidsfragment op onze blog plaatsen. Iedereen heeft recht op een stukje verpeste zaterdag…

 2. Ik denk dat die Coolsaet , al een heel tijdje , zijn ogen wel degelijk zijn opengegaan.
  Maar het is een prof en dat maakt indruk op veel mensen. Wat hij zegt , daar mogen wij niet aan twijfelen ….want hij is een “prof ” Hij heeft in opdracht van vooral , rood en groen , als taak het volk in het slaap te wiegen met lullelbies. Het is allemaal niet zo erg . IS is te vergelijken met een jeugdbeweging die kattenkwaad uitsteekt . Je heb meer kans gedood te worden door een vliegtuig dat op je neerstort dan door een IS stouterik . Hitler had ook van die profs die boeken schreven over Joden die moesten verdwijnen om het volk wat op te jutten . Het zijn de sukkelaars , het klootjesvolk, de Gutmenschen die dat allemaal geloven , en ze doen dat ook zodat de beleidsvoerders verder met onze kl.. kunnen spelen , zelfs Koning Flup doet mee met zijn “valsche profeten ”
  Gelukkig horen wij niet tot die groep van naieve onnozelaars . Wij hebben nog gezond verstand

  • Maar wij met gezond verstand, met hoevelen zijn we eigenlijk? Ik denk met niet teveel.

 3. “Anders dan in Europa hebben de linksen, de “liberals” in het Amerikaanse jargon, een bijna volledig monopolie verworven aan de universiteiten. Dat zijn even verschrikkelijke “Big Brother”-achtige bolwerken van linkse onverdraagzaamheid, hersenspoeling en censuur als de nieuwsredacties van onze kranten en tv-zenders.”

  Pat Condell geeft op zijn ongeëvenaarde manier daarover een uitstekende uitleg:

  Bekijk de video op YouTube:

  https://youtu.be/85q6BOnwIAQ

 4. E.J.Bron kunnen we aanbevelen.
  Heb het voordien al eens geschreven: een web dat commentaren weigert omdat ze anti-zionistisch zijn kan naar mijn gevoel geen objectieve web zijn. Anti-communistisch en andere anti’s mag wel.

  Voor het overige kan je EJ Bron aanbevelen om om de hoogte te blijven over de islam en zijn uitwassen. Daarbij zijn foto’s die uit de trukkendoos komen ook bruikbaar, zoals in het artikel Historisch Besef van 11 augustus.Omdat je toch maar de gruwelijkheid van de islam zou inzien.

  Marc zijn opsomming is vrij zwak en qua thema’ s vrij beperkt. Fjordman is voor mij de enige die uit het lijstje nog het meest overeind blijft. Junge Freiheit moet natuurlijk oppassen, waar ik alle begrip voor heb, maar aan recht toe, recht an is Dieter Stein nog niet toe.

  • p.s.:
   de gepubliceerde foto komt uit de film ‘Unsere Väter, unsere Mutter’ en films zijn historisch altijd waar, daar hoef je geen enkel vraagteken bij te plaatsen.

 5. Geachte redactie, drie of vier onderwerpen verstuurd met contactmodule, vreemd dat ik niks terugvind.
  Goed, aangezien ik graag het laatste woord heb in een (nou ja) polemiek volgt nu de epiloog

  anna bijns op 10 augustus 2016 om 07:34 schreef:

  “…@ Trucker,

  jongen, het verheugt me dat je niets te doen hebt met Noord-Nederland, maar ondanks dat EJ toch kunt aanbevelen. Zo ken ik meteen je criteria….”

  “…Zo ken ik meteen je criteria…”

  Blijkbaar bevind ik me in goed gezelschap met Marc Joris.
  ————————————————————————————–

  Lovenaar op 10 augustus 2016 om 12:51 schreef:

  “…Anna,
  Bedankt voor Uw bijdrage, maar achter de aanval van Trucker op mij gaan nog andere zaken schuil. Deze aanval is dan ook geen toeval….”

  U bent de beste, ik geef mijn nederlaag toe, ik ben (nee was) een undercover voor “de Elite” maar nu u mij ontmaskerd heeft is mijn rol uitgespeeld, helaas een mooie broodwinning is mij afgenomen.

  “…blijf ik mij inzetten voor de belangen van Vlaanderen en de Vlamingen, die naam waardig….”

  Oef geruststelling voor velen –>maar niet voor mij want ik vertrouw liever op mezelf om mijn “belangen” te beschermen.
  Ik zal beleefd blijven en fatsoenlijk Nederlands schrijven : u bent “lichtjes” knettergek.
  Tussen haakjes op Ej’s blog zat er ook zo’n knettergekke reageerder “Rotsus” was de nick als ik me meen te herinneren, misschien eens contact leggen twee van jullie kaliber en de Lage Landen worden een stuk veiliger…

 6. Vreemd dat Marc Joris wel de banner “It isn’t Islamophobia when they really are trying to kill you” van Bonni’s http://www.barenakedislam.com/ gebruikt (zij het de vertaalde versie) maar er verder geen woord aan besteed.
  BNI is de blog in de US die als standaard beschouwd mag worden wat betreft islamophobia met met een zeer uitgebreid archief en is ook de meest bezochte.
  In de Lage Landen is er EJ Bron https://ejbron.wordpress.com/ die enigzins vergelijkbaar is door : –>absoluut pro Israël<– (net als ik onvoorwaardelijk, ik hoor er al knarsentanden en zit dus breed te grijnzen), tegen de moslimbroeder Hussein Barack, geen empathie voor islamieten en tegen de islamieten invasie.
  Terzijde, ook in de US heeft de moslimbroeder met zijn administratie het pad geëffend voor de islam(ieten).
  Enige punt van verschil is dat EJ de bashers van het Christelijke Geloof te veel ruimte gaf/geeft (niet zo bij Bonni), is één van de reden dat ik het daar afgestapt ben. Dat voortdurend inhakken op de roots van onze beschaving (Joods- Christelijk) heb ik nooit kunnen velen en is uitermate contraproductief maar dat laatste begreep het clubje reageerders niet..

  • @ Trucker,

   of je al dan niet pro-Israël bent kan me eigenlijk geen barst schelen en lokt bij mij geen knarsen tanden uit.
   Dat breed grijnzen hoef ik gelukkig niet te zien, want het wordt volgens Van Dale omschreven als vals lachen en valse lachers hebben gewoonlijk het gelijk niet aan hun kant.

   Voor wat de roots van de beschaving betreft, die je aanhaalt: ik ga niet mee in de evolutie voor wat die wortels betreft, die in de recente tijd mee evolueren samen de tijdgeest.
   Ik blijf bij de eerste les: dat de Europese traditie gedragen wordt door een Hellenistische-christelijke cultuur en een uniek Europees denken waarin de 3 grote cultuurelementen worden verenigd nl. het oude Griekenland, de Romeinen en het Katholicisme, met hun natuurrecht (leven, eigendom en vrijheid) en het door de natuur aangeboren geweten. Het volgen van dat geweten komt bij die drie op de eerste plaats.
   Enkele decennia geleden veranderde de Hellenistische-christelijke cultuur naar een joods-christelijke om momenteel te eindigen in de verwevenheid van de 3 Abrahamistische culturen.
   Ik pas ervoor omdat ik met de wreedheden in de tenach en de koran, niets maar dan ook niets te maken heb.

 7. Persoonlijk vind ik Daniel Pipes ietwat bloeddorstig.
  In de National Review riep hij op met de volgende niet mis te verstane woorden: western governments should respond by helping the rebels to prevent Assad from crushing them.
  Als je het mij vraagt vielen deze woorden niet in het verkeerde bodem.

  Pipes is ook de mening toegedaan dat conflicten best niet al te snel worden opgelost, want het Westen moet diegenen helpen die het conflict kunnen verlengen: helping whichever side is losing, so as to prolong their conflict. It sounds od, gaat hij verder, maar it is strategic.

  Wie er belang heeft met het verder zetten van de Syrische oorlog komt in zijn betoog ook duidelijk naar voor. Hij haalt hiervoor een analyse van de Associated Press en de Israel Hayam Staff aan, die hij bijtreedt:
  Syria’s war splits the nation into 3 districts regions and at least one of Syria’s neighbors will benefit if the diving lines harden.
  It is an ideal solution for Israel which will benefit from Syria’s division into three weak rival states that will never again represent a strategic threat for Israel.

  We maken Syrië kapot door het verlengen van het conflict. Het kan ons niet schelen hoeveel doden en gekwetsten daarbij vallen als het land maar verdeeld wordt in 3 zwakke, rivaliserende staten die geen bedreiging meer vormen voor Israël.

Reacties zijn gesloten.