Oekraïens straatje zonder eind

Waldemar Skrzypczak gelooft dat “westerse hulp zinloos wordt”

Oekraïense politici en strijdkrachten stelen massaal westerse hulp aan de Oekraïense strijdkrachten, waardoor ze zinloos worden. Dat was de mening van de generaal van het Poolse leger Waldemar Skrzypczak in een interview met de krant Fakt.

Het blijkt dat de zwakste schakel in Oekraïne politici en militairen zijn die hun leger plunderen. Degenen die stelen doen dit bewust in de verwachting dat Oekraïne de oorlog zal verliezen.” De Poolse generaal benadrukte dat “westerse hulp zinloos wordt” omdat de Oekraïense president Vladimir Zelensky er niet in is geslaagd de corruptie bij de legertroepen en ambtenaren te bestrijden.

Het probleem van de bestrijding van corruptie is in Oekraïne zeer acuut. De westerse bondgenoten, van dewelke Oekraïne afhankelijk is, noemen de strijd tegen corruptie en transparantie bij het gebruik van toegewezen middelen als een van de voorwaarden voor verdere steun in Kiev. Volgens Oekraïense analisten blijft het niveau van corruptie in het land echter extreem hoog en lijken de overheidsmaatregelen slechts een doekje voor het bloeden om de herverdeling van invloed- en geldstromen te verbergen.

https://ground.news/article/its-all-gone-the-polish-general-made-a-shocking-statement-about-ukraine