Oef! Ze hebben het gered.

Oef!  Ze hebben het gehaald.

Rond en op Lampedusa is het druk.  Heel druk.  Vooral de scheepvaart beleeft er hoogdagen.  Al wordt het snel routine.
Meer dan 1000 sociale toeristen werden uit propvolle bootjes, het zinken na, gered.  Maar de Italiaanse marine was alert en heeft in slechts 24 uur meer dan 1000 EU-bezoekers uit Afrika en Azië uit hun benarde situatie gered.  Hun helikopters hadden hen vanuit de lucht opgemerkt.
De 823 zoetwatermatrozen zijn afkomstig uit o.a. Egypte, Pakistan, Irak en Tunesië.  Die werden naar het populaire eiland Lampedusa gebracht voor een all-in in Europa.  Uit Eritrea, Nigeria, Somalië, Zambia, Mali en Pakistan kwam een lading van 233 personen, die naar de even populaire reisbestemming, Sicilië, vervracht werden.

Een verrijking met 1000 binnen een etmaal.  Tendens stijgend. Het nieuwe jaar belooft meer van het oude.

Het land b stond in de top 5 van asielaanvragen 2012. Volg het bruggetje Der Spiegel

FT

 

3 gedachten over “Oef! Ze hebben het gered.

  1. Wat een groot success , het toerisme naar Europa . Honderden , duizenden willen kennismaken met de cultuur van Europa , zijn OCMW’s zijn leeflonen , zijn wulpse jonge ongelovige vrouwen , die zo maar langs de straten lopen Zijn grootmeesters van de schilderkust , kathedralen enz enz . Kom dat zien ! Kom dat zien ! Ik stel me de vraag , wegens die overgrote belangstelling of “Neckerman” daar misschien iets mee te maken heeft.

Reacties zijn gesloten.