6 gedachten over “Nog een dubbelganger?

 1. Op twitter ook al verschillende foto’s gezien van “vluchtelingen” zoals ze er nu uit zien, en in een vorig leven met een AK47 en kogelband om. Maar wees niet bevreesd, volgens de verschillende overheden en de dictators in het EU parlement zijn er geen problemen. Nietwaar mr Francken.

 2. Totaal onbelangrijk vlg Merkel: iederéén mag er in, zelfs als je de 1e dag al dreigt met het bekende gebaar van iemand de kop af te snijden, zoals ik er nu al 2 zien doen heb. ‘Das müssen wir aushalten’ zeggen ze in D, maar ik kan intussen geen duits meer horen.

  • Troost U, beste Frans, doch, deze week werd (nogmaals) aan het gemeentepersoneel van Knokke-Heist verkondigd dat de officiële voertaal Nederlands is, èn het personeel niet (meer) verplicht is om…. indien aangesproken in een àndere taal, te beantwoorden.
   Zij hoeven dan slechts IN HET NEDERLANDS die taalvreemden door-te-sturen naar hun dienstoverste. (hoé dié “taalvreemden” die antwoorden zullen begrijpen, is een àndere kwestie) :-).
   Dààrmee valt de aloude traditie weg om “zo-goed-als-mogelijk” de anderstalige toeristen te behelpen (desnoods met handen-en-voeten èn Frans, Engels, en Duits -mèt-haar-op).

   • Toeristen mogen ze helpen in hun eigen taal, dat is goed voor de plaatselijke economie. Maar net zoals in zoveel andere kustgemeenten zijn er aangespoelde die er al meer dan 20 jaar wonen en nog altijd geen woord Nederlands spreken want dat is te moeilijk. De weg naar het OCMW vinden is blijkbaar geen probleem. Het zijn dan vooral Franstalige belgen, want werk vinden ze niet of beter willen ze niet, kan ook niet als je de taal van de streek niet wil leren. Vroeger was het frans de taal van de bourgeoisie, nu is het de taal van het uitschot.

    • De schuld van de winkeliers dat ze geen Nederlands spreken. Als de Franstalige cliënt probeert in het Nederlands te spreken, wordt hij direct in het frans bediend en geholpen. Ons volk is zo fier dat ze meerdere talen kennen, dat ze als slaven van de toerist behandeld worden.

Reacties zijn gesloten.