No, thank you!

Meerderheid der Britten wil uit de EU

In het land van mister Bean erkent de bevolking dat hun verblijf binnen de door armoelanden verrijkte EU meer nadelen dan voordelen opbrengt.

Sinds hun eerste minister een referendum over een mogelijk afscheid van de EU aangekondigd heeft, neemt de hoop op een uittreding toe. Volgens een enquëte van Harris Interactive, gepubliceerd in de Financial Times en overgenomen in Die Presse, zou nog slechts 1/3 van de Britten willen lid blijven van de EU-club en 50% zou aan een uittreding de voorkeur geven. Ter vergelijking: in 1975 wou 67% deel uitmaken van de EU.

De voorzet van Cameron zal ook andere landen doen nadenken over een scheidingsscenario. Zelfs als we de begrijpelijke redenen van de grootste betalers buiten beschouwing laten, dan is het een aanlokkelijk toekomstbeeld terug zelf te kunnen beslissen wie we in ons land toelaten en hoeveel ‘ontwikkelingshulp’ we onder het mom van een EU-reddingsparaplu willen uitgeven. Feit is dat de geplande intercontinentale tolvrije zone van Alaska tot aan het zuiden en het oosten van Europa niet veel reden tot het in stand houden van de EU meer geeft. De markten zullen immers dan voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Floriaan Terbeke

1 gedachte op “No, thank you!

  1. Op zichzelf was de vereniging van Europa een prachtig initiatief , alle volkeren onder een noemer plaatsen, dezelfde munt ,gezamelijk problemen oplossen enz. De enigen die er beter van geworden zijn , de Barosso’s en zijn clan , de talrijke Euro parlementsleden tot zelfs het schoonmaakpersoneel , die iedere maand een meer dan behoorlijk , graai- loon in de zakken steken. Het is te vergelijken met een welvarende familie die vervolgens een armoezaaier ,cultuurverschiller, ambrasmaker ,profiteur en gangster onder zijn vleugels neemt. Bepaalde familie-leden pikken het niet langer dat zij steeds maar moeten ja knikken en geld pompen in een bodemloze waterput die maar niet wil opdrogen. Dank U voor de onmisbare bijdrage , wanneer mag ik de volgende “gift” verwachten voor het verderzetten van onze selecte graaiersclub , want de man in de straat wordt er echt niet beter van ! integendeel. Hopelijk komt er vlug een einde aan die Euro-waanzin. Dat er bepaalde landen zijn waar de doorsnee-burger het moeilijk heeft is de schuld van hun regering…. In Belgie was het pakweg 100 jaar geleden ook niet het paradijs voor Jan met de pet , maar onze voorouders hebben gevochten voor meer levenskwaliteit.

Reacties zijn gesloten.