In onze brievenbus: i.m. Ray van Angeltjes

MM900285281[1]Er belandde een bericht in onze brievenbus, dat wij integraal overnemen. Het toont aan wat een belezen man Ray was en hoezeer wij hem allemaal missen.

 

Beste familie van Ray, Beste vrienden van ‘Angeltjes’ het blog van Ray en nu van Golfbrekers,

Dit bericht wordt gestuurd zowel naar het blog Angeltjes als naar het blog Golfbrekers.

Ik wil even jullie aandacht vestigen op een bijdrage op TouTube van ene ‘metrisch’ die nu al enkele jaren gedichten op zijn kanaal zet uit onze Nederlandse literatuur.

Ray was een trouw bezoeker aan dit kanaal en heeft heel wat van metrisch’ bijdragen op zijn blog gezet. Ik ben zelf ook geabonneerd op dat kanaal en zo zag ik dat ‘metrisch’ nu een video met een gedicht heeft gepost speciaal ter nagedachtenis van Ray. Het stuk wordt gelezen door Jeanine Schevernels wier stem en voordrachtkunst Ray erg bewonderde.

Ik nodig jullie dan ook uit om eens naar die video te luisteren en te kijken en ook de commentaar te lezen die metrisch erbij zette. Een mooie hulde aan wijlen Ray.” 

En bij het filmpje kan men volgende opdracht lezen:

“Onlangs vernam ik dat één van mijn trouwste abonnee’s eind vorig jaar overleden is. Het betreft Ray, met zijn YT-naam ‘rayvanangeltjes1’. Ray was een trouwe bezoeker van mijn YT-kanaal en had vaak lovende woorden over voor mijn bijdragen, of het nu gedichten waren die ik zelf had ingelezen of opnames van voordrachtkunstenaars van jaren geleden. Hij verspreidde mijn uploads ook regelmatig via zijn blog. Ray was dan ook een bewonderaar van mooie muziek maar ook van onze Nederlandse dichtkunst. Hij hield vooral veel van de stem van actrice Jeanine Schevernels met wie hij in de jaren vijftig nog samen op het conservatorium was. Het lot wil dat ik wel wat oude opnames in mijn archief heb van Jeanine Schevernels, die hij de mooiste voordrachtstem van Vlaanderen vond. Die opnames vonden ook veelal hun weg naar YouTube via mijn kanaal. Ray was daar altijd mee opgetogen. Het is dan ook ter nagedachtenis van Ray dat ik deze upload op YouTube zet met een gedicht van Karel Van de Woestijne gebracht door diezefde Jeanine Schevernels in een opname uit 1968. Hij ruste in vrede.”

Wij danken ‘metrisch’ en Frans die ons op deze eerbetuiging attent maakte.  Om stil van te worden.