Nieuws uit Borgerbronx

Borgerbronx-300x192Onder de titel “Politieke klucht in districtshuis Borgerhout” staat er in het Nieuwsblad van woensdag een klein artikeltje over wat er gebeurd is tijdens de laatste districtsraad van maandag 27 januari. Er wordt al direct een oordeel geveld, met of zonder opzet, zonder het hele verhaal te vertellen: ”De politici van Borgerhout hebben zich van hun fraaiste kant getoond.”  Komt de informatie van de meerderheid: dan is die toon te begrijpen. De meerderheid deinst er niet voor terug om twee maten en twee gewichten te gebruiken; dat zijn we wel gewoon van de rode polpotisten van Borgerhout.

Nahima Lanjri mocht tijdens de vorige raad haar interpellatie niet brengen omdat ze te laat was terwijl de rood-groene communisten met hun onafhankelijk aanhangseltje de gewoonte hebben om de vergadering steeds te laat te openen. Dat werd met of zonder opzet mooi verzwegen. De voltallige oppositie was dan ook terecht van oordeel dat het reglement voor iedereen geldt en zonder onderscheid moet toegepast worden ook voor de linkse anarchisten.

Verder worden de partijen van de oppositie opgesomd zonder het Vlaams Belang erbij te noemen. Hallo? Wordt het Vlaams Belang genegeerd? Discriminatie? De roden van Borgerhout met het groene aanhangseltje hebben misschien moeite om de woorden “Vlaams” en “Belang”onmiddellijk na elkaar uit te spreken zonder zich te verslikken maar de krant zou onpartijdig moeten zijn. Dat is hier natuurlijk ook een groot probleem. De media hebben een grote afwijking, ze leunen verder naar links dan de toren van Pisa naar rechts en ze zijn ook veel krommer. De BBC heeft ondertussen al toegegeven, in de persoon van hun politieke chef dat ze jarenlang systematische feiten achtergehouden hebben en het debat gesmoord. Wanneer gaan de media van dit land dit ook toegeven?

Ondertussen doet dit bestuur (als je het communistische zootje zo kan noemen) er alles aan om het district te verknoeien op alle gebied terwijl de misdaad met rasse schreden toeneemt. Zelfs om 9 uur ’s avonds is het al niet meer veilig op straat en worden mensen overvallen in een zijstraat op twee stappen van de Turnhoutsebaan. Waar is het blauw op straat? Ergens anders natuurlijk, ook om de veiligheid te verzekeren of om drugspanden te sluiten enz. Er zijn blijkbaar nog niet genoeg agenten, of er moeten meer patrouilles in het district komen want de situatie wordt met de dag slechter, zowel overdag als ’s nachts kan je maar beter op je hoede zijn in Borgerhout. Dat is geen verzuurde opmerking maar wel één die strookt met de werkelijkheid en niet met de linkse leugens.

Het zal je maar overkomen als je om 9 uur ’s avonds naar huis stapt en je een paar klappen moet incasseren van misdadig tuig dat je dan ook van je gsm, i-pod en geld berooft. Of je zult maar eens even gaan fietsen op de Luitenant Lippenslaan om door tuig op een scooter omver geduwd te worden zodat ze er met je handtas vandoor kunnen gaan. Fietspaden lenen zich daar natuurlijk goed voor. Daar kan een scooter met groot gemak “opereren” zonder gevat te worden. Ze kunnen ook vlug verdwijnen en worden niet zo snel als een auto herkend. Niet alleen de fietsers maar ook de voetgangers lopen gevaar. Voor voetgangers komt het gevaar van twee kanten, van de fietsers die het voetpad opeisen en de scooters die met snelheid opereren. Meer fietspaden? Het tuig zal ze goed kunnen gebruiken.

Misdaad moet veel strenger bestraft worden, ook de” kleinere” misdaad. Dat begrip is dringend aan herziening toe. Rake klappen krijgen en je bezittingen afgeven is voor het slachtoffer geen kleine misdaad. In het beste geval houdt men er een trauma aan over, in het slechtste geval schiet men er het leven bij in. Misdaad is misdaad, punt aan de lijn en zolang misdadigers zich veilig voelen zal de rest van de bevolking zich niet veilig voelen, met dank aan de rood/groene verknoeiers van de samenleving.

Elliot Ness, uw onverschrokken ’embedded’ verslaggever op de Borgerbarricaden

6 gedachten over “Nieuws uit Borgerbronx

 1. Borgerbronx kan eerst veiliger worden als een groene of een rode districtgemeenteraadsledensamaritaan een goed pak vet krijgt en beroofd word van al zijn bezittingen door zijn beschermelingen. Pas dan en alleen dan , durft het districtgemeenteraadsledenslachtoffer misschien zijn vingertje opsteken , al zijn moed bijeenscharrelen uit vrees te worden uitgesloten van de “partij” Correctici en doddelend met zachte stem zeggen ” jongens we zijn verkeerd bezig, laten we eens luisteren naar het VB , misschien weten zij de oplossing!

 2. Enkele jaren geleden kon je bij de politie je ongeregistreerde wapens inleveren. Een 35 tal jaar geleden was de wapenwet nog veel soepelder en had ik me een 1 loop jachtgeweer 12mm aangeschaft om met een oud collega op privé terrein bosduiven te schieten (wat er uiteindelijk gelukkig nooit van gekomen is). De wapenwet is in die 35 jaar herhaaldelijk gewijzigd, en steeds ging ik met mijn wapen naar het politiebureel om te laten controleren of ik een vergunning nodig had. Uiteindelijk heb ik mijn wapen nooit gebruikt, en dus enkele jaren geleden vrijwillig ingeleverd. Nu heb ik verdomme veel spijt dat ik dat toen gedaan heb. Het tuig op straat, of dat inbreekt is beter bewapend en bij wet beter beschermt dan het slachtoffer. En ik heb een nachtelijke inbraak achter de rug, dus ik weet waar over ik spreek. De bevolking schreeuwt om maatregelen, strengere straffen, meer blauw. Hopelijk gaan we op 25 mei deze vraag zien in de verkiezingsuitslag. Al dan niet gemanipuleerd.

  • Walter, Weet ge dat de oorspronkelijke bevolking zich nu opnieuw wapens aanschaft bij de nievanhiers, om zich te kunnen verdedigen tegen nievanhiers?

 3. Het volgende is mijn dochter enkele tijd geleden overkomen op de Herentalsebaan in Deurne Z. Een brommer met 2 “jongeren” op stak haar voorbij en begon vlak voor haar wagen te zigzaggen, Zij claxonneerde even omdat zij vreesde dat zij tegen haar wagen zouden rijden. Dat had zij beter niet gedaan. Zij keerden om en reden een stuk terug om dan in volle snelheid terug haar richting te rijden. Zij stond ondertussen voor de verkeerslichten aan het Monica Ziekenhuis. Toen zij haar wagen voorbijstaken stampte de duozitter zo hard hij kon tegen haar zijspiegel. Toen de onverlaat met zijn voet de spiegel raakte, werd deze wel vernield maar knakte niet af, met gevolg dat de duozitter achterover sloeg en op de straatstenen terecht kwam. Hij is toen hinkend naar zijn compaan gelopen en ze zijn er vandoor gegaan. Mijn dochter was zowat in shock, je moet het als vrouw alleen maar meemaken want, alhoewel er verschillende getuigen waren, reageerde er niemand. Zij heeft aangifte gedaan, maar natuurlijk zonder resultaat. Het heeft haar wel meer dan 1000 € gekost want ook de carrosserie was beschadigd. Zij hoopt één ding, dat dat stuk onbenul er voor de rest van zijn leven last zal van hebben.

  • Als dat uw dochter een troost mag wezen . Ik verneem tot mijn grote vreugde dat het stuk krapuul na zijn moedige heldendaad al hinkend naar zijn krapuul-broeder strompelde. Het betekend dat hij gekwetst werd, pijn hier pijn daar , een echte straf tegenover het niemandalletje dat hij zou krijgen indien die straatvuiligheid zou opgepakt worden . Spijtig voor de reparatie-kosten , dat is het enigste negatieve punt . De rest is vreugdevol. Met JoNgErEn bedoelde U waarschijnlijk ” NieVanHiere” wat vrijwel onwaarschijnlijk is want volgens de Koran zijn ze liefdevol. Laten we hopen dat hij nog lang mag genieten van zijn pijn !

 4. Als “politieman” zou ik me waarschijnlijk steeds meer als een “idioot” gaan beschouwen !!

  Waarover gaat het?

  In de nacht van vorige donderdag op vrijdag voerde de politie van Borgloon wegcontroles uit. Plots wilde een voertuig blijkbaar ontsnappen aan een controle en stoof de voerder weg door plankgas te geven. De politie zette onmiddellijk de achtervolging in met een voertuig en enkele “motards”.

  Tegen zeer hoge snelheden van rond de 180 kilometer per uur werden regelmatig andere weggebruikers in gevaar gebracht. De vluchter bleek geen gemakkelijke jongen te zijn en hield het lang vol. Via Tienen en Diest naderde men Leuven. Daar bleken, inmiddels andere, opgeroepen politievoertuigen de strijd te kunnen beëindigen en de vluchter klem te rijden en tot stoppen te dwingen.

  Er bleken twee inzittenden in het voertuig te zitten en deze zetten het op een lopen. Eén kon geklist worden en de andere is tot op heden onvindbaar en zal het waarschijnlijk ook blijven.. Tijdens de dolle rit werden er steeds allerlei voorwerpen door het raam gezwierd waardoor soms uiterst gevaarlijke toestanden ontstonden voor de achtervolgende “motards”. Het ging hier waarschijnlijk over voorwerpen die iets vroeger tijdens een inbraak werden gestolen.

  De dader werd aangehouden en verscheen de volgende dag vrijdag voor de onderzoeksrechter in Luik. Het gaat hier over eenminderjarige allochtoon.

  Bovendien weigerde deze misdadiger de naam van zijn kompaan aan de onderzoeksrechter mee te delen.

  Behoudens het zich onttrekken aan een politiecontrole; het rijden met sterk overdreven snelheden; het in gevaar brengen van vele mensen; het veroorzaken van schade aan een politievoertuig; het feit waarschijnlijk juist ervoor een inbraak te hebben gepleegd; het weigeren om de naam van zijn kompaan mede te delen enz enz is de kans groot dat hier twee gevaarlijke misdadigers door het ingrijpen van de politiediensten werden gesnapt.

  Resultaat. De onderzoeksrechter liet de man op staande voet vrij en hij kon beschikken !!!!

  Het is juist wat we vreesden, verklaarde de politie-inspecteur Eddy Deckers van Borgloon, namelijk dat de gesnapte man onmiddellijk zou worden vrijgelaten. Begrijpt U nu beste lezers waarom ons land doodziek aan het worden is ?

  Begrijpt U nu waarom er bij ons thuis reeds 11 maal werd ingebroken?

  Begrijpt U nu waarom bepaalde minderjarige allochtonen zich hier in het landje van belofte menen te bevinden? Begrijpt U nu waarom ze zich onstrafbaar en boven alles verheven voelen?

  Zo kan het werkelijk niet verder. De publieke opinie moet worden wakker geschud.

  Onderzoeksrechters zoals deze zouden moeten beschouwd worden als gevaarlijke witteboordcriminelen die de belangen van de bevolking, die hen dan nog meestal rijkelijk betaalt, schaden. Ze zouden voor een speciale rechtbank moeten verschijnen; hun titel moeten verliezen en op staande voet zonder schadevergoeding de laan moeten worden uitgestuurd.

  Indien ik Eddy Deckers was zou ik een persconferentie geven en mijn mandaat ter beschikking stellen van de regering. Ik zou de regering uitdagen en haar vragen om een beslissing te nemen en te kiezen wie er nu uit moet. Ofwel die onderzoeksrechter ofwel ik, Eddy Deckers, die als taak heeft de openbare orde te handhaven; de verantwoordelijkheid draagt voor meerdere politieagenten en hen moet kunnen blijven motiveren enz.

  Wedden we dat onder druk van de “publieke opinie” de “overheid” snel zou weten wat ze moet beslissen!

  Enkele dagen geleden schreven we erover en gaven een reeks voorbeelden van incidenten die meestal door een vrij onbekende persoon werden uitgelokt maar die dramatische rampen veroorzaakten en grote veranderingen teweeg brachten.

  Wel ik reken er op dat er eerstdaags een soort Eddy Deckers voor een revolte van de gezagsdragers zal gaan zorgen zodat een einde kan gesteld worden aan de wispelturigheid; lafheid en totaal gebrek van interesse voor hun taak van een soort ” circusrechters” waarvan het aantal op gevaarlijke wijze blijkt toe te nemen.

  Men zegge het voort,

  Met vriendelijke groeten,
  Inspecteur JM
  Dienst Systeembeheer
  Politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst
  http://www.lokalepolitie.be/5381

Reacties zijn gesloten.