Nieuws uit BorgerBronx

BorgerbronxEentonigheid doorbroken in BorgerBronx!

Na enkele dagen zonder criminaliteit was het weer zover; men zou bijna zelfs verwonderd kunnen zijn over die kleine kalme periode, maar niet getreurd, lang moest men niet wachten op actie. Het was slechts de stilte voor de storm.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd er in elf voertuigen ingebroken die geparkeerd stonden in de Mellaertstraat, op het Moorkensplein en in de Eliaertstraat. Ditmaal was het seriewerk, elf wagens tegelijk, een serie-inbreker. Tja, men kan beter zijn nek uitsteken voor elf wagens dan voor één wagen nietwaar? Alhoewel, zijn nek uitsteken? Nergens anders dan hier worden criminelen zo gekoesterd door een extreemlinks Districtsbestuur. Ze hebben het trouwens te druk met het organiseren van stoeten en feesten waarvoor straten worden afgesloten en ingepalmd en men maar moet zien hoe men zich kan verplaatsen gedurende een hele dag.

Het nieuwsbericht vermeldt verder dat uit de beschadigde voertuigen bouwmachines, een lasbrander, een DVD-speler, een GPS, autopapieren en twee rijbewijzen werden gestolen. De buit zal zeer waarschijnlijk voor grof geld verkocht worden in het “circuit”.
Er werden bloedsporen aangetroffen op enkele wagens dus is het goed mogelijk dat de dief zich verwond heeft bij het verbrijzelen van de ruiten. Of dat zal helpen om hem te vinden valt te bezien. Camerabeelden zullen ook bekeken worden om te zien of ze bruikbaar zijn om de dader te herkennen en op te sporen.

Elf auto-eigenaars kunnen naar Carglass, voor de diefstallen (misschien) naar de verzekering en voor de papieren naar de bevoegde diensten. Wat dat allemaal zal kosten zal waarschijnlijk door verzekeringen worden terugbetaald. De verzekeringen zullen op hun beurt de premies op één of andere wijze verhogen. Zo betalen we allemaal wat meer. De enige winnaar hier is de dief, als hij niet gevat wordt, en dan nog. Wat zal zijn straf zijn? Misschien een beetje gemeenschapswerk en een enkelband voor een korte periode. De opbrengst van buit zorgt verder wel voor zijn noden. Wie beweert dat misdaad niet loont? Het draagt er toe bij om de economie aan te zwengelen!

Elliot Ness

2 gedachten over “Nieuws uit BorgerBronx

  1. De camerabeelden zullen waarschijnlijk “te donker” zijn om de daders te herkennen… 🙁

Reacties zijn gesloten.