EU: een onafhankelijk Catalonië vliegt buiten

Volgens de EU-Commissie mag een autonoom Catalonië niet meer meespelen in de Europese superstaat

Ze zien het met lede ogen aan, de EU-dictators.  Staatsgrenzen zijn niet meer tot in de eeuwen der eeuwen vanzelfsprekend.  In verschillende landen rommelt het.  Wat kon voor de Tsjechen en de Slovaken moet ook kunnen voor Schotten, Catalanen en Vlamingen.  En wat met de Basken en de Süd-Tirolers?

In het land b hadden we dat al meer gehoord: de dreiging van de b-partijen dat Vlaanderen bij een afscheuring van het unitaire belgië geen deel meer zou uitmaken van de EU.  Het pleiten voor de raison d’état.  De voorspelling van een economische chaos.  De gordiaanse knoop van de diplomatie.  Het bespelen van de bevolking met doembeelden van totale ondergang.
Kortom, de EU wil paal en perk stellen aan de nationalistische fata morgana’s.  Iedereen onder de EU-knoet.  En dan moet er net het tegenovergestelde van een splitsing bereikt worden.  Met een hereniging van West- en Oost-Duitsland had men geen probleem.

Dus nu een waarschuwende opgestoken vinger van de EUSSR: “Als een deel van een lidstaat beslist zich af te scheiden, dan is dat afgescheiden gedeelte geen lid van de EU.” zo stelde Joaquin Almunia, Spaanse vice-voorzitter van de EU-Commissie, maandag ll. tijdens een conferentie in Barcelona.

[image]
De 400 km mensenketting als visuele grens met Spanje heeft daar e.e.a. wakker geschud.  Een mooiere symboliek, een verwijzing naar de 600 km Baltische mensenketting in 1989 als eis tot het afschudden van de Sovjet-Unie, kan men zich niet voorstellen.
Madrid wil er niet van weten.  Een referendum is slechts aanvaardbaar als dit door de centrale overheid, Madrid, georganiseerd wordt.  Catalonië wil op hetzelfde ogenblik  een referendum houden over onafhankelijkheid als Schotland.

En Vlaanderen?  Zolang de Vlaamse b-partijen meehuilen met de Waalse evenknieën kunnen we het op onze buik schrijven.  Niet de Walen kunnen ons tegenhouden, maar wel de belgische alliantie van blauwen, groenen, roden en de kameleons, de tsjeven.  Als de niveanen het eerste artikel van hun partijstatuten ernstig menen, dan zullen zij toch eens met de Vlaams Belangers aan tafel moeten gaan zitten om een gemeenschappelijke strategie uit te dokteren.

Lees ook: Presseurope, EuObserver, Online.wsj, Express

9 gedachten over “EU: een onafhankelijk Catalonië vliegt buiten

 1. Vlaanderen moet eens heel goed nadenken, gewoon de onafhankelijkheid afkondigen, op een poepsimpele manier verlost van dat misdadig EU gedrocht waarin ± 55.000 parasieten liggen mooi weer te maken op onze kosten.
  Normaliter zouden die schijnheilige Drievuldigheid voor een rechtbank gesleept moeten worden voor hun gepleegde misdaad tegen de Europese burgers, de roofbouw, het bedrog, de import van barbaren, het kapot maken van werkgelegenheid en nog vele andere misdaden zijn zo zwaar dat ze minstens 20 jaar moeten krijgen.
  Roepen dat ze onschendbaar zijn is lariekoek, NIEMAND is onschendbaar, NIEMAND.

 2. Dit zal een argument worden om het streven van een meerderheid van de Vlamingen naar autonomie en naar onafhankelijkheid te milderen, maar met een samenwerking met het huidige Europa heeft Vlaanderen geen toekomst, je moet maar kijken naar de cijfers alle landen buiten Europa hebben een positieve economie, de landen van Europa een negatieve economie

 3. Ongeacht de zogenaamde “voordelen”(sic) die Vlaanderen geniet door zijn lidmaatschap van de EU, zou het integendeel financieel voordeliger zijn om losgekoppeld te worden van de EU. Als meest betalende regio per hoofd van de bevolking en de miljarden euro’s voor borgstelling van de leningen aan de Zuiders EU-landen zou men bij de EU-dictators zelf in de problemen komen. Het stopzetten van de transfers zou samen met die kapitalen kunnen zorgen voor een eigen economisch beleid, een eigen migratiebeperking en een eigen sociale zekerheid. Laten we het hier anders stellen en de EU voor de keuze stellen ; indien zij ons onafhankelijkheidsstreven tegenwerken zullen zij ook geen genot meer hebben van onze dotaties.

  • Jean Marie
   Die dotaties (lees: roofbouw) aan die misdaadorganisatie EU genaamd moet én zal sowieso stoppen, het is toch te gek voor woorden dat onze eigen bevolking armer en armer wordt a.g.v. die misdadige roofbouw en de leeglopers van dat EU gedrocht kunnen blijven flierefluiten op onze kosten.
   Ik zou graag zien dat E.T. , Pnikkio de la Tourette en de bankspecialist uit Berlare stonden aan te schuiven aan het OCMW na eerst 20 jaar opgesloten te zijn geweest voor misdaden tegen de eigen bevolking want het enige wat Vlaanderen heeft bekomen door die misdadigers zijn honderdduizenden parasieten die enkel ellende, geweld en overlast hebben meegebracht.

 4. Niet vergeten dat huizenprijzen, huurprijzen en lonen in Brussel en ver daarbuiten tot duizelingwekkende hollandse of engelse hoogtes zijn opgetrokken dank zij de EU.

 5. Het is mijn overtuiging dat ieder land dat zich zou afscheuren van die Euro-dictators een mooie toekomst tegemoet gaat

 6. INDIEN… Vlaanderen ooit zou onafhankelijk worden, DAN zouden wij ook af zijn van de fratsen van de EU… zie maar eens wàt onze Noorderburen meemaken met een groot land zonder binnengrenzen:

  https://www.youtube.com/watch?v=oA05vcD5p8

  Of… eenvoudig naar de site van YT gaan, èn intikken: Gratis geld uit Holland

  Zo vér is het bij ons, gelukkiglijk, nog niet gekomen, doch het is wél een waarschuwing aan onze poco-politiekers om geen nodeloos geld blindelings te verschaffen aan àl-wie het maar vraagt.

  • Op 8 september hebben wij hier een artikel aan gewijd: Gratis geld uit Nederland”. Jouw genoemde verwijzing “bestaat niet” volgens YT

Reacties zijn gesloten.