Nieuwe energie kan tegelijkertijd verstandig én klimaatvriendelijk zijn

Afbeeldingsresultaat voor groene energie humor

“Wind- en zonne-energie zijn al een aantal jaren een vast onderdeel van ons productiepark. Maar vaak wordt niet beseft dat de grote magneten in windmolens bijvoorbeeld gebruik maken van speciale grondstoffen die uitgeput raken. Bij de productie van zonnepanelen worden ecologisch schadelijke stoffen gebruikt, we hebben geen controle op de sociale omstandigheden van de arbeiders in (vooral) China die ze maken, en de panelen zijn ook nog niet te recycleren.”
Thorium: de oplossing voor het energie- en klimaatvraagstuk?

Veilige en milieu- en klimaatvriendelijke kernenergie tegen een betaalbare prijs en dat alles op relatief korte termijn? Het kan! De nieuwe nucleaire technologie start van thorium in plaats van uranium. De centrales kunnen klein van omvang zijn, dus lokaal worden neergezet en door steden uitgebaat. Om de verdere ontwikkeling ervan toe te laten, moet nu worden gewerkt aan licenties en wetgeving. Indien beslist wordt om hierin te investeren, kan thoriumenergie vanaf 2030 à 2035 mee bijdragen aan de elektriciteitsmix. (…)

1 gedachte op “Nieuwe energie kan tegelijkertijd verstandig én klimaatvriendelijk zijn

  1. Men moet en zal ons de groene energie door het strot duwen tot we in de verdoemenis terecht komen. Dan alleen is moeder aarde bedreigd en is ze niet meer leefbaar want geen vooruitgang meer .

Reacties zijn gesloten.