Niets is nog heilig, niets is nog veilig

Het station in Bretigny-sur-Orge dat door de trein geramd werd.Over het treinongeval in Brétigny bij Parijs zal u ongetwijfeld gehoord hebben.  Ook over de triomfantelijke verklaringen van de NMBS, waarbij stoer op eigen borst geklopt werd, want “bij ons worden de wissels wél goed onderhouden”.   Het nieuws in de rand zal u wellicht ontgaan zijn.  Logisch want zelfs de Franse minister van Transport probeerde dit te verdoezelen.

In de “Journal du Siècle” daarentegen vonden wij een goed overzicht van de bekende feiten.  De minister spreekt over een “ietwat onzachte ontvangst” van de reddingswerkers, terwijl het om het verhinderen van hulp, door o.a. met stenen te gooien, tijdens de reddingsactie gaat.  Want een groep jongeren had het op de bezittingen van de gekwetste en overleden slachtoffers gemunt.


De” Journal du Siècle” schrijft:
“Terwijl de reddingswerkers de slachtoffers van het treinongeluk op de lijn Parijs-Limoges in Britigny-sur-Orge probeerden eerste hulp te geven, werden ze door een groepje jongeren met stenen bekogeld.  Ze werden nl. gestoord bij het plunderen van de doden en gekwetsten.

Nathalie Michel van de politievakbond verklaarde aan de zender Europa 1: ‘Terwijl onze kameraden tegen 17.30 u ter plaatse eerste hulp boden, merkten ze een groepje jongeren op die blijkbaar wilden helpen.  Ze moesten echter snel vaststellen dat er van hulp geen sprake was, dat ze slechts daar waren om de gekwetsten en de eerste doden te beroven.’
De politie probeerde vervolgens – zonder succes – de jongeren te verdrijven.  De ordediensten en de brandweer worden bekogeld met stenen en de politie moet versterking vragen.
Snel neemt het groepje in aantal toe tot ca. 50 jongeren, die proberen de versperringen te doorbreken.  Reddingsvoertuigen worden ook het doelwit van een stenenregen.  En de lieverdjes beperken hun rooftocht niet tot de weerloze slachtoffers; ook de journalisten en reddingswerkers worden bestolen.  GSM’s, walkie-talkies, handtassen en bagage  veranderen van eigenaar.

Er werden waarschuwingen uitgereikt en er volgden twee korte arrestaties, maar er bestaat weinig kans de andere daders te identificeren want een aantal camera’s waren buiten bedrijf en de politie had de handen vol bij het assisteren van de reddingswerkers.
France 2 bericht ook over een stenenaanval ongeveer 2 uur na de ontsporing van de trein.  Zonder enige reden ontstond er een ‘woordenwisseling’ tussen de politie en een groep jongeren.

Minister van Transport, Frédéric Cuvillier, probeerde het te bagatelliseren.  Hij had het over ‘een onzachte ontvangst van de reddingswerkers’ en dat men het echt niet kon hebben over ‘criminele bendevorming’.
Hoe weinig moreel besef moet men hebben om zo’n zwaar treinongeluk te gebruiken als roofterrein?  En hoe veel dieper gaan wij – ordelievende, belastingbetalende burgers – nog in het stof moeten kruipen om het uitschot te onderhouden?

Ze eisen respect, de nievanhier-bewoners van Europa.  Respect moet men verdienen.

Floriaan Terbeke
http://lejournaldusiecle.com/2013/07/13/catastrophe-de-bretigny-des-jeunes-venus-depouiller-les-morts-et-les-blesses/

1 gedachte op “Niets is nog heilig, niets is nog veilig

 1. Bloeddruk alweer een beetje gezakt sedert de plotse opstoot nà het bekijken van beide clips (?)… dan is het hoog-tijd om te beseffen dat zulke crapuleuse streken in de toekomst…on eveneens te wachten staat.
  Reeds enkele jaren kan men in Nederlandse kranten lezen dat “hulpverleners-in-‘t algemeen”, vaak bedreigd, èn soms ook lichamelijk aangevallen worden door… jongeren
  Welke hun ideologische opvoeding ervan is, hoeft men allang niet meer driemaal te raden… men kent onmiddelijk het antwoord.
  Eigenlijk poepsimpel als men beseft dat zij het zien van hun “ouderen’: Dié moorden zelfs hun GELOOFSGENOTEN uit om te bewijzen(!) dat zij godvruchtiger zijn dan degene(n) die zij “van kant” maken met messen, kogels, of doen ontploffen.
  Dan is het ook géén wonder dat zij, zéker voor “kafirs” niet de minste medeleven hebben zodat zij er zelfs niet over nadenken, (oei, zoiets onmogelijks voor éénhersencelligen) noch terugdeinzen om hulpeloze slachtoffers te beroven. –> ze weten reeds bij voorbaat dat de pakkans zo uiterst klein is…als hun bende groot is (één op twintig… één op dertig misschien (?) … en de kans op veroordeling mag dan ook nog eens verdubbeld worden (ach ja: aangehouden, of vrijgelaten nà een opgestoken vingertje van de rechter).
  Aaaarg ?… joa zunne, iel aaargh 🙁

Reacties zijn gesloten.