Niet vergeten af te bieden

coins2De volgens het Westen democratische oppositie, ook “gematigde rebellen” genoemd, m.n. de fractie Ahrar al-Sham, coalitiepartners van ISIS en al-Qaeda/al-Nusra, gesteund door Turkije, Qatar en Saoedi-Arabië, ware gelovigen van salafistische strekking met als ultieme doel een sharia-geleide islamstaat in Syrië op te richten na de verdrijving van de dictator Assad, door Amnesty Int’l beschuldigd van oorlogsmisdaden en … chemische aanvallen,  zou koopwaar aangeboden hebben aan …     het Vaticaan. 

Geen buitgemaakte slavinnen, wat dacht u wel, neen, van zo’n edele vereniging kan men niets anders dan hoogstaande marchandise verwachten.  Veldcommandant Abu Sharif zou in onderhandelingen zijn met afgevaardigden van het Vaticaan.  Het zou gaan om gouden munten, gouden beelden en historische boeken.  De historische kunstvoorwerpen zouden uit Syrische musea gestolen zijn.  En als onderhandelingsbasis wordt een bedrag van 2 miljoen dollar genoemd.

Maar Abu Sharif heeft een probleem: hij kan/wil het land niet verlaten uit angst voor zijn leven.  Waarmee u niet mag veronderstellen dat de dreiging van het Vaticaan uitgaat… eerder integendeel.  Eventueel wordt een korting van 500.000 dollar in overweging genomen.  Bekijk hier meer foto’s van de aangeboden koopwaar.

Geroofde antiquiteiten doken sinds de opgang van ISIS op in heel de wereld, te koop voor de hoogstbiedende.  Met de opbrengst werden wapens gekocht. Of ze ooit terugkeren naar hun thuisland?

Nu de kalifaatsdroom doorprikt wordt, probeert iedereen nog snel een graantje mee te pikken.  Abdus Nasser Shumair en zijn luitenant Yasser al Qadri van de gematigde fractie Faylaw al Rahman, die vrije aftocht kregen vanuit Oost-Ghouta naar Noord-Syrië, worden vervolgd door de rechtbank wegens diefstal van een grote som geld. Ze zouden geweigerd hebben 255.000 dollar en 783 Syrisch ponden terug te geven.

https://twitter.com/twitter/statuses/1002559310658985984

https://twitter.com/twitter/statuses/1002559321144811520

Some looted Idlib National Museum artifacts resurface, fate of others a mystery amidst ‘thriving black market trade’

3 gedachten over “Niet vergeten af te bieden

Reacties zijn gesloten.