Nepvonnis biedt geen oplossing

Ook in de nieuwsberichten de bijna triomfantelijke mededeling gehoord dat er drie ‘verdachten’ van de gebeurtenissen tijdens Keulse Oudejaarsnacht   voor de rechtbank verschenen zijn?  Er volgde voorwaar al een eerste vonnis.

Veroordeeld tot wat?  Een voorwaardelijke straf van 6 maanden en 100 euro boete.  En dan, wat volgt er dan?  Dat is nog maar de vraag.  Marokko is geen oorlogsgebied.  Als hij niet vrijwillig vertrekt, wat dan? Zal zijn thuisland hem terugnemen? Trouwens, waar moet die dompelaar de 100 euro vandaan halen?  Is de boete geen aanmoediging tot meer crimineel gedrag?

Younes A. (23) stond terecht voor diefstal van een gsm.  Hij komt uit Marokko en is via Spanje en Frankrijk naar Duitsland afgezakt.  Daar wou hij in Keulen nieuwjaar vieren… en tegelijkertijd van de gelegenheid gebruik maken om dankzij zijn vingervlugheid snel zijn uitgaansbudget aan te vullen.    Hij werd gevat, de politie rekende hem in, vond de gestolen gsm en een kleine hoeveelheid amfetamines.

De man beweert een asielaanvraag ingediend te hebben maar weigerde hiervoor een reden op te geven.  Zijn pas heeft hij weggegooid om een uitwijzing te voorkomen.  Hij legde volledige bekentenissen af, verontschuldigde zich bij het slachtoffer en beloofde beterschap.   Zaak gesloten.

Express.de