Negatief reisadvies

Afbeeldingsresultaat voor niet welkomMet honderdduizenden staan ze in Afrika gereed om naar onze contreien te trekken.  Zwitserland wil hen afschrikken met een tv-reeks over mislukte immigranten.
Het moet een tv-reeks met 13 afleveringen worden, goed voor een kostprijs van 450.000 CHF, een Zwitsers-Nigeriaanse co-produktie.  De kosten worden uitsluitend door Zwitserland gedragen.  Het project krijgt de titel “The Missing Steps”.  In Bern worden Nigeriaanse gelukzoekers gerekruteerd die hun achtergebleven landgenoten een onheilsvoorspelling moeten overmaken.  Een schnabbeltje als acteurs.

“Nollywood against migration”.  Zo neemt bv. een jonge student Joshu uit Lagos, die met een gestolen visum in Zwitserland belandde, in beeld.  Hij komt er gauw achter dat zijn kansen op asiel quasi nul zijn.  Als “sans-papiers” overleeft hij, op de vlucht voor de politie en wordt als zwartrijder op de tram geklist.  Joshua moet terugkeren naar Nigeria.  En hij ziet in dat hij de beste jaren van zijn leven verspild heeft.
Of deze en de andere afleveringen de reislustigen echt zullen afschrikken?  We hebben zo onze twijfels.

Amnesty International.spreekt er schande van.  Hoe durven de Zwitsers proberen te verhinderen dat de Nigeriaanse bewegingsvrijheid aan banden gelegd wordt!
Ook Italië heeft al geprobeerd via afschrikkende verhalen op tv de migrantenstroom te doen stoppen.  Hongarije heeft ook een kortfilm geproduceerd waarin aangetoond wordt dat deze reisbestemming echt niet aan te raden is.  En Denemarken zag heil in afradende advertenties in Libanese kranten met de titel “Komt niet naar Denemarken.”

In Zweden werd dit filmpje verboden wegens… juist.

In Tsjechië daarentegen kiezen ze voor satire “ieder zijn immigrant” , die – u raadt het – verboden werd: “de immigrant, de toekomst op je deurdrempel”.

En onze importsecretaris blijft intussen “vrijwillig” humanitaire visa verstrekken.  Die blijven buiten de media-aandacht.

 

 

 

 

8 gedachten over “Negatief reisadvies

    • volledig uitverkocht , ze kunnen de productie niet bijhouden . In het arabisch zijn ze wel iets duurder

  1. Dus in dat arme land Nigeria hebben ze allemaal een TV zodat ze kunnen zien wat hun te wachten staat als ze de vluchteling willen uithangen

  2. In Belgie is zo’n ontradingsfilmpje zelf niet nodig .Een foto van BDW volstaat met als tekst zijn belofte voor de verkiezingen en zijn teksten na de verkiezingen dan weten onze asielbroeders genoeg !

  3. Meer dan 20 miljoen mensen in vier landen dreigen te sterven van de honger. Ik hoop dat Allah , Jezus Cristus , Jehova , Odin , Zeus , Osiris enz enz tussenbeide komt , of tenminste “De Groenen” bekend om hun naastenliefde

  4. Mevlüt çavusoglu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken mag ook niet op reis. De Nederlandse regering heeft de landingsrechten voor het toestel van de minister ingetrokken.
    Erdogan is razend. In zijn toespraak tot zijn volgelingen (te zien op De Standaard middag update met Nederlandse ondertiteling) roept hij dat de Nederlanders laf zijn, dat het nazisten en fascisten zijn en niets van internationale diplomatie kennen. Dit zal grote gevolgen hebben. Ze mogen onze toestellen zoveel bannen als zij willen, ze zullen zien wat er zal gebeuren als hun toestellen naar Turkije zullen komen.

    Hij laat er wel op volgen dat toeristen gerust mogen zijn. De maatregelen hebben niets met passagiersvliegtuigen te maken, alleen met diplomatieke/regeringstoestellen. Zo, we kunnen weeral op onze twee oren slapen.

Reacties zijn gesloten.