Napoleon Macrons veldtocht in Syrië

Afbeeldingsresultaten voor napoleon macron

We weten waarover Trump en Macron een onderonsje zullen hebben in Washington.  Volgens dit bericht van Kevork Almassian zouden Franse troepen na 72 jaar opnieuw vaste voet op Syrische bodem gezet hebben.  Niet om I.S. te bestrijden.  Bedoeling is dat zij de militairen van Amerikaanse basis in het oosten van het land in Hasakeh aan de autosnelweg naar Aleppo vervangen.  De factuur van hun verblijf zou worden doorgeschoven naar Saoedi-Arabië en Qatar.

Kevork wijst erop dat vooral de bezetting van de olie- en gasbronnen door de Koerden zal gesteund worden.  Waarom de Syrische regering dan geen vorm van autonomie aan de Koerden wil geven?    Hoewel Kevork van Armeense oorsprong is (zijn voorvaderen waren Armeense vluchtelingen die in Syrië onderdak en veiligheid vonden) wil hij niet dat Syrië opgedeeld wordt in een soort federale staat met uitgebreide bevoegdheden voor de resp. deelstaten.  De stammenrellen zouden opnieuw uitbreken; iedere entiteit zou dezelfde privilegies eisen.  Arabieren hebben een sterk centraal gestuurd regeringssysteem nodig om de samenhang als land, als natie, te blijven behouden.  Wat niet wil zeggen dat er geen verschillende politieke partijen of strekkingen kunnen deel uitmaken van het parlement. Men herinnere zich de toestand in Libië, waar na de verwijdering van hun dictator, lees:  de bemoeienissen van het Westen, de totale chaos uitbrak.  Egypte schakelde snel over op Sisi en in Tunesië bleken de “gematigde islamisten” van Ennahda toch niet de goede keuze.

De VSA en co willen net het tegenovergestelde: een verdeeld Syrië is immers een zwak Syrië.  De Ottomanen en de radicale islamisten in het noorden, de Israëliers in het zuiden, de Koerden, als behoeders van oliebronnen ten oosten van de Eufraat, en daar tussenin de resterende I.S. en “gematigde rebellen” die allemaal hun deel van de koek zullen willen opeisen.  Met bovenop de poppenspelers die aan de touwtjes trekken: de VSA en bondgenoten, zoals le nouveau Napoléon, die in eerste instantie – zijn verleden indachtig – Mammon dient. Al de rest is schone schijn.

Bende komedianten!

De Ottomanen zien het met lede ogen aan.  Het wordt nu wel bijzonder moeilijk voor Erdogans troepen om dit gebied in te lijven.

De Syrische overheid stuurt ook troepen naar de Hasakeh regio.  Naar verluidt zouden burgers zich bij hen aangesloten hebben.

Volgens dit overzicht worden de Amerikaanse troepen niet teruggetrokken maar gewoon verplaatst naar een nieuwe basis met een landingsbaan van 1500 m.

Een analyse van Macron door een Italiaanse psychiater:

 

Gekaderd

Macron wil een Transfer-EU. Herkenbaar scenario.

1 gedachte op “Napoleon Macrons veldtocht in Syrië

  1. Waar ze nog een onderonsje hebben is in Brussel. Na 9 samenkomsten voor Syrië in Genf (Genève voor Franssprekende) zijn de gulle gevers van oord verwisseld. Ook in Brussel gaat het om de vrede in Syrië. Iets wat toch gemakkelijk te realiseren is? Terroristen worden niet meer ondersteund en de rechtmatige regering niet langer ondermijnd.
    Rest dan nog de vraag van de wederopbouw: alle Syrische vluchtelingen, die in Europa niets om handen hebben, worden ingezet. Klus geklaard.

Reacties zijn gesloten.