Nagelbijten

Succes van FPÖ’s Hofer mokerslag voor gevestigde orde

Oostenrijk weet nog steeds niet wie zijn nieuwe president wordt. Norbert Hofer van de rechtse FPÖ ligt aan kop, maar of hij de verkiezingen van zondag heeft gewonnen, hangt af van poststemmen die vandaag worden geteld.

Hofer kan nog worden verslagen door Alexander Van der Bellen, de kandidaat van de Groenen. Pas wanneer de 900.000 poststemmen vandaag zijn geteld, weet Oostenrijk wie zijn nieuwe president is.

Lees verder…

8 gedachten over “Nagelbijten

 1. Of Hofer wint of Van der Bellen, het zal toch kantjeboord zijn en pogingen tot manipulaties zullen niet veraf zijn,
  er is maar één winnaar: Hofer.
  De man is uit het niets opgeklommen en verwoordt heel goed wat de helft van de bevolking ervaart: de voortdurende doordrammerij van het establishment, van de salonfähige traditionele partijen liggen dwars door de strot van de kiezer.
  De mensen zijn het beu bestuurd te worden door politiekers die zogezegd in hun naam spreken, maar feitelijk hun strategieën ontwikkelen in de partijbureaus en compromissenkamertjes.
  Voorbeeld: die cd&v burgemeester die die clownerij van zijn partijbureau ook al niet meer ziet zitten.

  Mag ik het vergelijken aan Trump die Clinton het vuur aan de schenen legt? Niet enkel tegen de persoon Hillary -alhoewel, die beroepspolitica is feitelijk uitgeblust en ziet de nominatie als een privé-verzekeringspolis. Maar vooral lijkt het ook in de States de burger enough is enough te zijn, hij wil niet meer door de particratie geregeerd worden maar door personen die iets uitstralen. Waarom denk je dat Bernie Sanders ook zoveel volk in beweging brengt?

  En nog iets,
  in alle media lezen we dat de FPö van Hofer extreemrechts is en iedereen noemt zijn tegenstander Groen, alhoewel de term uiterst links ook niet zou misstaan. Maar de wakkere burger doorziet die manipulatie en brainwashing wees gerust.

   • De bondspresident ondertekent ook wetten. Hij bezit geen vetorecht en het ondertekenen van een wet is dus niet meer dan een formaliteit. De bondspresident moet een wet ondertekenen en mag zelfs niet weigeren om een wet te ondertekenen. De bondspresident kan echter een referendum uitschrijven om een wet door het volk te laten toetsen.
    dat is ‘n fuctie om “U” tegen te zeggen,mijn gedacht !!

  • “Maar de wakkere burger doorziet die manipulatie en brainwashing wees gerust.” …
   Ja, de “wakkere” burger wel…
   Vraag is alleen: hoeveel burgers zijn er echt wakker?

   • et voilà, al de ganse dag wisten “ze” (alle media) het al, nog voor de stemmen geteld waren , dat Van der Bellen zou winnen.
    De glazen bol, zou die dan toch bestaan?
    Of “moest” hij winnen?

    nu om aan Ropie te antwoorden, er zijn blijkbaar zowat 3,5 miljoen wakkere burgers in Oostenrijk. Tis dus een kwestie van tijd, maar de burgeroorlog is nakend.

 2. mag ik deze zomer nu nog op vakantie gaan in Oostenrijk , of moet ik toestemming vragen aan Patrick De Wael ???

 3. Voorlopig staat Hofer met 144.006 voor.

  Doch zeggen de ‘Hochrechners'(polls) dat Van der Bellen zal winnen. Waarom? Omdat de groenen meer naar dat brief stemmen grijpen.

  Hoe zag die eerste Briefwahl eruit:
  534.774 geldige stemmen.
  Van der Bellen kreeg 150.042 stemmen of 28,1%
  Hofer kreeg er 136.832 of 25,6%

  Bij de tweede Briefwahl ronde worden 707.000 geldige stemmen verwacht.
  Waarop de Hochrechners zich baseren om Van der Bellen gewonnen te geven weet ik niet. Mocht de tweede ronde hetzelfde percentage voor de kandidaten geven dan kom ik op 198.667 stemmen voor Van der Bellen en 180.992 voor Hofer.
  Met die voorsprong van nog geen 18.000 stemmen is de voorsprong van 144.006 niet ingelopen. Het kan natuurlijk dat de Hochrechners weten wat er achter de schermen gebeurt.

 4. Als het volk kiest voor verandering dan kiezen ze volgens de fascistische politieke tegenstanders voor een/de Populist(en) (“extreem” rechts) waar zit het moraal in hun verhaal. . Het is niet omdat je helder nadenkt zoals een realist dat je meteen de stempel racist of extreem opgespeld kan/moet krijgen hoe verwerpelijk is dit niet!

Reacties zijn gesloten.