Naar Oostland willen wij rijden…

Afbeeldingsresultaat voor anti gun cartoonsDe Tsjechische binnenminister pleit ervoor het 2de Amendment van de Amerikaanse grondwet  in de Tsjechische grondwet op te nemen.  Elke burger zou hiermee het recht hebben zichzelf te verdedigen; m.a.w. vrij wapenbezit. 

Hij vindt dat de bevolking zichzelf, hun gezin, hun eigendom moeten kunnen verdedigen tegen eventuele belagers.  De georganiseerde bezetting, in het leven geroepen door Merkel en enthousiast gevolgd door de EU, is daar niet vreemd aan.  Al zegt hij dat niet met evenveel woorden.    Zijn reactie is een gevolg van de nieuwe EU-richtlijn die elk wapenbezit quasi onmogelijk moet maken.

Afbeeldingsresultaat voor anti gun cartoonsDe EU is nl. bezorgd.  Niet voor het welzijn van de eigen bevolking, zoveel is duidelijk, maar wel omdat een weerbare bevolking, mét wapens, een gevaar betekent voor de ivoren toren-despoten en hun autocratisch beleid.  Of hoe het moslim terrorisme misbruikt wordt  –  naar verluidt houden de aanslagen na een wapen-verbod  vanzelf wel op – om de EUropese bevolking te ontwapenen.  U kan hier de petitie tegen het EU-wapenverbod tekenen: EU : You cannot stop terrorism by restricting legal gun ownership.

Het land b nam bij de droogleggingsplannen het voortouw.  Zelfs HFD wapens (vrij verkrijgbare wapens van historische, folkloristische of decoratieve waarde) moesten er met een in haast opgestelde wet aan geloven.  Binnenkort wordt zelfs een katapult verboden.

Meer info bij AVWL

7 gedachten over “Naar Oostland willen wij rijden…

 1. De ontwapening van de EU burgers is reeds jaren aan de gang. Zelf bezat ik een jachtgeweer 12mm dat ik 35 jaar geleden legaal in een wapenwinkel kocht. Doch jaren geleden heb ik me laten overhalen dit wapen vrijwillig bij de politie in te leveren. Sinds enkele jaren (vooral de laatste) heb ik daar dik spijt van. Of het zal helpen betwijfel ik, maar ik heb toch de petitie getekend.

  • Hello Walter,
   Ja, een spijtige zaak dat je het wapen hebt ingeleverd. Door politie en andere overheden zijn er na het invoeren van de nieuwe wapenwet in 2006 veel verwarrende en zelfs valse motivaties ingebracht om wapenbezitters toch maar hun wapen te doen inleveren. Maar eventjes de puntjes op de I zetten:
   Je jachtgeweer was waarschijnlijk geen 12mm. maar 12 gauge, dit komt overeen met 18.3mm. (standaard) en is ook het gangbaar kaliber voor riotguns.
   Een andere mogelijkheid is dat het een 410 gauge was (10.4mm.), dit is een licht jachtgeweer kaliber, gebruikt voor kleine knaagdieren en vogels.

   • Hallo Wes,
    Het zal dan een 12 gauge geweest zijn. Ik heb het trouwens nooit gebruikt. Ik had het gekocht om met een collega duiven te gaan schieten, wat er (gelukkig) nooit van gekomen is.

 2. Wapens-wapens …..veel te gevaarlijk je zou een arme getraumatiseerde
  fluchteling kunnen kwetsen , of erger .Hebben ze daar in Tschechie nog nooit gehoord van een armlengte afstand !!

Reacties zijn gesloten.