5 gedachten over “Hoe nabij is het einde….

 1. Zoals meerdere debatten in de Debatclub zal deze over het katholieke onderwijs weinig relevant blijken. Aan de ene kant een man met de naam “Boeve”, die voor ophef zorgt omdat de laatste gelovige fundamenten in het onderwijs onderuit worden gehaald. Aan de andere kant dhr Bouckaert, die toch nogal dicht aanschurkt bij de Loge.
  Dit is zoals de belachelijke debatten tussen N-VA en Vlaams Belang in de debatclub. De standpunten zijn voorspeld en er verandert niets. Het enige positieve is dat de mensen van zaal “de Basiliek” een goede drankomzet hebben.

  In de Vlaamse Beweging moet enerzijds keihard de wacht aangezegd worden met de Katholieke en de protestantse kerken die een belgicistisch beleid voeren.
  Vanuit religieuze (Vlaamse) hoek moet er op gewezen worden dat het opvoeden tot Godsgeloof, en niet tot Che Guevara toestanden, de enige weg is tot herstel van het godsdienst-onderwijs.

  De zaken zijn omgekeerd evenredig : hoe minder Vlaanderen christelijk is, des te meer groeit de islam aan. De toestand is nu al zo, dat men bijna geen kerken meer durft openlaten (uit vrees voor de Islam van de vrede) en dat men met Kerstmis en andere feesten moeten vrezen voor het binnenvallen in de kerk van de “vredestichters”.

  Ik hoorde nog geen enkele Vlaamse partij- of andere leider over de 150.000 christenen die elk jaar afgeslacht worden; evenmin de paus en de bisschoppen!

  • beste Jos,
   in Zeebrugge worden de kerken ontoegankelijk gemaakt voor de Christenmens, ze worden met voorrang gebruikt als permanent hotel-restaurant-verblijfsaccomodatie voor vreemdsoortig gebroed.
   Voor bepaalde feestdagen, begrafenissen, trouwceremonies blijven ze -op afspraak- wel open, maar onmiddellijk daarna bonjoert de superkatholieke idiote herder het plaatselijke plebs buiten, zo kunnen zijn lieverdjes daar gezellig hun ding doen, en naar ik hoor, de plaatselijke jonge schonen mogen dan wel binnen… Die debiel glimlacht dan even en hoopt om zijn naastenliefde ooit de Nobelprijs van de Vrede te krijgen.
   zum kotzen.

  • @ Jos,

   hoe dat christelijk bekeken wordt lees je in de reacties op ‘In de Brievenbus’. Niet De Kesel krijgt de volle laag, maar die prachtige Christusfiguur.

 2. @ Jos.
  Ik citeer: “Dit is zoals de belachelijke debatten tussen N-VA en Vlaams Belang in de debatclub. De standpunten zijn voorspeld en er verandert niets. Het enige positieve is dat de mensen van zaal “de Basiliek” een goede drankomzet hebben.”
  Wel, ik geloof niet dat het de bedoeling van de inrichters (de Debatclub) is om dingen te ‘veranderen’. Zij proberen, naar mijn mening, in Vlaanderen een niet-gebruikelijke debatcultuur in te voeren waarbij twee of meer opponenten de mogelijk geboden wordt om op een beschaafde manier hun standpunt te verduidelijken.
  De meer ‘normale’ debatcultuur in Vlaanderen bestaat er in de opponent te onderbreken, in de rede te vallen en te overschreeuwen met het eigen grote gelijk waarbij er bij voorkeur niet op de bal maar op de man wordt gespeeld.

  Wat nu het positieve van de drankomzet betreft, men is niet verplicht iets te drinken tijdens de debatten in De Basiliek. Maar het is nu eenmaal voor de Vlaamse beweger zo goed als onmogelijk om Vlaams te bewegen zonder pint.
  Ach, we kennen ze allemaal de, meestal mannelijke ‘redders van Vlaanderen’.
  Tijdens manifestaties, op feestelijkheden en in de buurt van de toog staan ze, de leeuwenvlag over de schouders gedrapeerd en stijlvol (!) rond de hals geknoopt, de benen lichtjes gespreid, linkerhand in de broekzak en ter hoogte van borst of middenrif ‘n pint bier in de rechterhand… Zo wordt aan de omstaanders duidelijk gemaakt hoe ‘Vlaanderen zal worden gered’ en ‘n glorierijke toekomst tegemoet mag zien, tevens wordt ook aangeduid welke volks- of landverraders deze toekomst in de weg staan.

  Nee, de debatten van de Debatclub zullen geen grote ‘veranderingen’ teweeg brengen, net zoals onze schrijfsels hier en elders dit ook niet zullen doen maar het zijn mogelijkheden om aan geïnteresseerden bepaalde standpunten te verduidelijken.

 3. Binnen afzienbare tijd kunnen ze nog een debatavond organiseren met als onderwerp “” Hoe nabij is het einde van de katholieke godsdienst “”
  Dr Mohammed prof aan de Saoudische universiteit en
  de bekeerling Lieven Boeve ooit dir. Generaal van het ongelovig onderwijs

Reacties zijn gesloten.