Monty Pythons glazen bol

… Nochtans steekt de film niet zo zeer de draak met Jezus, maar wel met de manier waarop leiders gedachteloos gevolgd worden door een hersenloze massa die niet liever wil dan dat een ander voor hen nadenkt…

Life of Brian: Op de avond dat Jezus Christus geboren wordt, wordt in het stalletje ernaast ook Brian geboren. Op volwassen leeftijd sluit Brian zich aan bij het Volksfront van Judea: een organisatie die zich tegen de Romeinen verzet. Door een speling van het lot wordt Brian echter aangezien voor de messias, en wordt alles wat hij zegt en doet heilig verklaard. Dit tot grote ergernis van Brian, die helemaal geen behoefte heeft om een volk te leiden. Ook de Romeinen zijn niet zo blij met de komst van deze messias.

Wij kozen dit fragment dat als het ware de krankzinnige wereld van vandaag binnen een tijdspanne van enkele minuten voorstelt. Of de film vandaag nog zou kunnen gedraaid en getoond worden is eerder twijfelachtig. De volledige film kan u hier (her)bekijken. Ondertiteling en vertaling via icoontjes onderaan.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Monty_Python