Mogen wij meepraten hoe de oorlog in Oekraïne kan beëindigd worden?

Leidse studentenvereniging Ekklesia hield een overleg over de oorlog in Oekraïne. Aan het woord: de voormalige PVDA-politicus Jan Pronk. Hij vindt dat wij – het westen – op twee sporen moeten inzetten om een einde te maken aan de toestand. Enerzijds helpen bij de verdediging, anderzijds bijdragen om tot een wapenstilstand en een oplossing te komen door middel van onderhandelingen.

Enerzijds… anderzijds… er zijn twee kanten aan een medaille. Toch wel de moeite om even naar hem te luisteren.

2 gedachten over “Mogen wij meepraten hoe de oorlog in Oekraïne kan beëindigd worden?

 1. Praten zal er sowieso moeten gebeuren,maar praatjes alleen vullen geen gaatjes.
  Eerst zullen echter,in de eeuw van leugens en bedrog,alle causaliteiten in rekening moeten gebracht.
  Welke mogelijkheden bleven er over nadat,voorafgaand aan de inval, elke diplomatieke gesprekken werden uitgesloten?
  Wat mij steeds blijft verwonderen is de gekleurde informatie aangaande de oorlog in Oekraïne.
  Als er van een zijde mist werd verspreid is het wel langs de “goede zijde”.
  Indien we objectieve informatie willen kennen is men aangewezen om zelf op onderzoek te gaan om trachten de waarheid te achterhalen.
  Enerzijds kan men de,met haat overgoten,persconferenties van de Amerikanen beluisteren, anderzijds kan men de talrijke,vooral Amerikaanse,visies van individuen en zenders beluisteren en bekijken.
  Voor al degenen die bekommerd zijn om ons voortbestaan vermeld ik hier graag een paar namen;Scott Ritter(voormalige wapen controleur),Mc.Gregor (ex.generaal),Mearsheimer John(professor),Hersh Seymour(journalist),Ray Mc.Govern(ex-cia officer),Tucker Carlson(FOX-news),Judge Napolitano(ex rechter),Clayton Morris(zender redacted),Jimmy Dor etc….
  Al deze individuen en zenders hebben,alhoewel zij geen sympathie hebben voor Putin,één duidelijk kenmerk dat is ,“de waarheid”achterhalen,en de verhaaltjes contextualiseren.

Reacties zijn gesloten.