Moet James Bond zich aanpassen?

Pierce Brosnan, één van de  acteurs die 007 mocht gestalte geven, vindt dat de figuur van James Bond hopeloos achterloopt op de moderne tijden die wij mogen beleven.

De vooruitgang is homo of zwart.  Zelf ziet hij geen graten in een rollebollende homo-Bond maar hij vreest dat de filmproducers dat niet zullen zien zitten. Een suggestieve opname zoals deze in Skyfall moet voorlopig volstaan…

Om te beginnen dan maar een afgeborstelde zwarte Bond met fotogenieke trekken.

MartiniEen moslim Bond wordt voorlopig niet overwogen.  De film zou te lang duren.  Vijf keer per dag bidden, achtervolgingen die stop gezet worden… en zeg nu zelf, een James Bond, die een “martini, shaken not stirred” moet weigeren…

FT

19 gedachten over “Moet James Bond zich aanpassen?

 1. Omdat er in Bond films nogal wat geschoten wordt, kreeg de SPD’ er uit NRW, Guntram Schneider, een illuster idee.
  1000 Vluchtelingen per dag komen in dat Bundesland binnen. Nu zouden de schuttersverenigingen hun hallen moeten open stellen voor die arme toevluchtzoekers. Niet slecht, niet slecht daar kunnen ze meteen leren en oefenen hoe ze hun pistolen, karabijnen, kalaschnikovs en al wat schiet het meest efficiënt kunnen gebruiken. En wie weet ligt er dan na die opleiding voor de meest zwarten onder hen een schitterende carrière als 007 in het verschiet.

  • … Je maakte ons even heel ongerust. “Vluchtelingen” opvangen op schietbanen… We dachten even iets heel anders…

  • Werkelijk alle leegstaande gebouwen worden tot de nok gevuld met moslims: luchthavens, kazernes, turnhallen, hotels, bedrijfsruimtes…
   Zelfs de grote baas vd moslims in D, Mayzek, heeft bekend dat wsl 600.000 vd 800.000 ‘asielzoekers’ in D dit jaar, moslims zullen zijn, en dat is er vlg mij nog ver onder geschat.
   Mar wat de duitsers zo bang maakt is de voorspelling dat tegen 2050 ze nog slechts met 72 milj zullen zijn, tegen 80 milj nu. Daardoor minder invloed in Europa en dus in de wereld, een nachtmerrie voor iedere rechtgeaarde duitser. De reden: uit egoisme (carriere, vakanties, vrije tijd) willen ze geen kinderen meer: nog slechts 1.4/vrouw. En vermits immigranten al instaan voor de helft der geboortes, is dat cijfer eigenlijk 0.7/etnisch duitse vrouw, een absoluut wereldrecord.

 2. De ideale James Bond heeft zopas zelfmoord gepleegd: Vester Flanagan , zwart, homo, tv-presentator, fotogeniek, ervaringsdeskundige moordenaar van collega’s.

 3. Kreeg net een mailtje met een foto van de nieuwe kiezers voor groen en sp-a, in Duitsland voor Grün en SPD, die aan het inschepen waren aan de kust van een prachtland. Het schip zat al volgepakt, op de kade stond een massa zich nog te verdringen en een groot aantal was al van het schip het water ingevallen, gewoon omdat er geen boomtakken waren, waaraan ze zich hadden kunnen vasthouden, zoals ons aller Mieke. Een grove nalatigheid van de kapitein die hiervoor de gevolgen zal moeten dragen.
  Hopelijk komen de reddingsboten op tijd en laat dat prachtland ze uit humanitaire redenen niet verdrinken.

 4. Geachte redactie,
  De afgelopen 7 dagen in het Oostenrijkse Tirol doorgebracht. De aanslag op de hoge snelheidstrein in Frankrijk kwam daar op het nieuws (een Oostenrijkse zender, al zappend) en de dame van dienst zei daar zonder omwegen dat de dader een marokkaan was. Ik zie het op VRT (sorry 0000) of VTM nog niet gebeuren. Voor de rest bewust geen nieuws gevolgd, niks, nul, nada…. Terug in het apenland rijzen de haren je onmiddellijk ten berge van de nieuws miserie.

  • Walter, als ik op vakantie ben dan schakel ik gewoon uit. Wil geen miserie horen of zien. Geen gsm, geen Iphone, geen tablet, geen pc, geen kranten. Het weer, het eten, de drankjes, de bezienswaardigheden, een herbronnen met de kinderen / kleinkinderen: meer hoeft dat niet te zijn. een ouderwets niets weten, niet bereikbaar zijn. Een mensenrecht van een belaagde Vlaming.

 5. De tijden veranderen. Het wordt de hoogste tijd dat James Bond een homo wordt , liefst een neger ,anders gaan die films geen volk meer trekken . Er zijn al plannen in die richting voor een nieuwe film . “”De blote … van …

 6. Waar ze ook nog allemaal mogen van dromen ‘het zal niet helpen’ want wij willen geen vreemdelingen in onze samenleving ‘puur uit veiligheidsoverwegingen’.

  • En puur uit veiligheidsoverwegingen (lees vorige reactie van onze redactie) moeten wij lezerscommentaren knippen en/of bijsturen. Het spijt ons oprecht, maar zoals enkele dagen geleden al gesignaleerd: we voelen nattigheid…

   • Alle begrip. Daarom zitten de echte Duitse durvers met hun blogs ook in de UK, zoals Globalfire. Mochten ze daar niet zitten zaten hun medewerkers met z’n allen al lang in Spandau.

   • De Bundesjustizminister Maas wil censuur op Facebook & Co. Ongewenste commentaren moeten zo snel mogelijk verwijderd worden. Aanvankelijk gaat het om rechtsradicaal gedachtengoed en onvriendelijkheid tegen vreemdelingen. Waarna deze maatregelen tienvoudig kunnen uitgebreid worden.

    • De eigenaar, resp. de redactie van een webstek / blog is strafbaar voor de geplaatste “ongeoorloofde” reacties. Hierbij nogmaals een oproep aan de lezers hiermee rekening te houden. We verwijderen regelmatig proza die weliswaar goedgemeend, uit het hart, vol van frustraties geschreven werd, maar die Golfbrekers de das kan omdoen en ons voor de rechtbank brengen. En we proberen het evenwicht tussen gekuiste taal en de boodschap van de reactie te houden.

 7. Zo men niet beter een film maken over de oorsprong van James Bond :
  Bron :
  http://henrymakow.com/martin_bormann_was_rothschild.html
  Een citaat :
  “The title of the book stands for “Operation James Bond.” Ian Fleming took the name of the author of “A Field Guide to the Birds of the West Indies” for the Bormann rescue and later gave it to the hero of his spy series who was modeled on Ainsworth-Davis, who now uses the name, Christopher Creighton. “(=einde citaat)
  Een film over de redding van Hitler en Bormann uit het door de Sovjets belegerde Berlijn!! Een redding die de codenaam “Operation James Bond” droeg.
  Een dergelijke film zou pas “baanbrekend “zijn, en blijk geven van een bovenmenselijke durf. Daarmee vergeleken is een “homo James Bond” een flauwe klucht.

Reacties zijn gesloten.