Moedige Tunesische dame

Afbeeldingsresultaat voor jasmijn tunesie

We vragen ons niet af of er al een prijs op haar hoofd staat. We vragen ons af wanneer de prijs uitgekeerd zal worden. Dit zal in terroristenkringen niet onopgemerkt voorbij gaan. Hoe durft ze – als vrouw dan nog wel? Een interview geven, internationaal in beeld komen, met haar opvallend uitdagende verschijning…en hun beschermheer aanvallen!

Leila Chettaoui (voormalig volksvertegenwoordigster) gaf op 10 maart tijdens een vraaggesprek op de Tunesische Telvza TV-zender haar ongezouten mening over de Verheven Leider aller Ottomanen. De inval van het Turkse leger in het noorden van Syrië (… zij noemt de provincie Idlib, maar het leger verdreef daarvoor de Koerden ook in andere provincies helemaal tot aan de Iraakse grens) kwam er niet omwille van de redenen die Erdogan aanhaalt “bescherming van de Turkse grensstreek en de plaatselijke bevolking” – integendeel: hij deed dit om de ISIS-leden te beschermen. En dat hij nu zijn huurlingenleger (FSA – NSA – Oeigoeren – HTS & andere zng. “rebellen”) ook wil beschermen. Inbegrepen al Qaeda (al Nusra… HTS), die de grootste bedreiging vormen voor Tunesië – immers het knooppunt der terroristische activiteiten ligt in Noord-Afrika.

Zij verwees ook naar de weg die landgenoten aflegden om zich bij ISIS aan te sluiten: Tunesië via Turkije naar Syrië, mogelijk gemaakt door Erdogans touroperator.

Leila Chettaoui maakte deel uit van de “seculiere” partij Nidaa Tounes, de tegenpool van de “gematigd”-islamitische Ennahda. Zij klaagde ook herhaaldelijk de financiële steun van Qatar aan bij Tunesische religieuze gemeenschappen en organisaties.

Leila Chettaoui bleef onverbloemd haar steun aan de Syrische president Assad en het Syrische volk uiten. Ze noemt hem een “jonge moedige president”.

In dit verband publiceerden wij:

Korandemocratie : van de lente in de Antarctische vrieskou

De Geur van Jasmijn