“Misschien kunnen ze dat met de Duitsers doen, maar niet met ons…”

Tucker Carlson, die zich momenteel in Europa bevindt, had een gesprek met de Hongaarse premier Viktor Orbán. Deze liet in niet te misverstane woorden zijn mening blijken over de aanslag op Nord Stream pijpleidingen en een mogelijke aanslag van de zuidelijke pijplijn. Hij verklaart onomwonden dat Hongarije dit als een reden voor een oorlog zou zien.

De houding van de Duitse regering na de vernietiging van de Nord Stream pijpleidingen is op zijn minst merkwaardig. De Grüne partij, tot nader order deel van de Bundesregering, heeft zich openlijk verheugd over deze oorlogsdaad tégen Duitsland, die nu de Duitse economie te gronde richt. De aanslag op de nodige energie-voorziening met een waarde van miljarden euro was de facto een oorlogsverklaring tegen Duitsland, maar de Duitse regering heeft er slechts schouderophalend op gereageerd en doet niet veel moeite achter de daders te komen.

We citeren Viktor Orbán over dit thema:

“Toen dat (de explosie der gaspijpleidingen Nord Stream en Nord Stream 2) gebeurde hebben wij Hongarije duidelijk gezegd dat er nog een ander pijpleiding bestaat, South Stream, die gas van Rusland via Turkije naar Bulgarije, Servië en Hongarije levert. Samen met de Servische president hebben wij duidelijk gemaakt dat wij (… een aanslag) dat als oorlogsreden en terreuraanslag zien en onmiddellijk zouden reageren als iemand probeert het zelfde in deze zuidelijke gastoevoer zou doen. Misschien kan men dat met de Duitsers doen, maar niet met deze regio.”

Toen Tucker Carlson hierop inging met de vraag aan wie de waarschuwing gericht was, zegde Orbán:

“Ze was niet aan Moskou gericht.”

Orbán gaf niet specifiek aan wie hij voor de aanslag verantwoordelijk hield. Wie hij hiervoor niét schuldig houdt, mag blijken uit zijn antwoord.

Bekijk hier het interview. Een aanrader! De aanslag op Nord Stream komt vanaf 8′ aan bod.

Opmerkelijk is Orbáns mening hoe de vrede kan terug keren.

“De terugkeer van Trump!”

Ondertiteling en vertaling via icoontjes onderaan