Mislukte verkoopsstrategie

Ze‘ waren weer eens op hun teentjes getrapt.  Ditmaal omwille van schoenen.  Lichte basketters, luchtig zoals in “Air“, in vlammende letters.

Permalink voor ingesloten afbeelding

Nike zag zich gedwongen 38.000 paar sportschoenen terug te roepen en de productie stop te zetten.  ‘Ze‘ waren immers beledigd.  “Air” lijkt te veel op “Allah“, zie je, en zelfs als zie je het niet, dan is het nog niet toegelaten.  The Council on American-Islamic Relations dreigde met een wereldwijde Nike boycot.  Als het dàt maar is, zullen ze bij Nike gedacht hebben.

Zouden sportschoenen ook een ziel hebben?

FT

5 gedachten over “Mislukte verkoopsstrategie

 1. Mijn uiterst negatieve gevoelens voor de Islaaaaam beginnen stilaan maar zeker , plaats te maken voor “medelijden” Het zijn in feite sukkelaars slachtoffer van hun opvoeding en hun kleine herseninhoud , vergelijkbaar met deze van een kieken

  • Wij kunnen niet toelaten dat kippen hier beledigd worden. Eigen kip eerst!

 2. Sinds Nietzsche, en eigenlijk al véél eerder, weten we dat bv. Jahweh, Christus, Allah & C° verzinsels zijn. Synoniemen van verzinsel: bedenksel, fabel, fictie, hersenspinsel, sprookje.
  Niettemin, in naam van deze verzinsels, worden al eeuwenlang mensen (vaak gruwelijk) vermoord! Vermoord om een FICTIE. Het OT staat er bol van, de kruistochten waren geen kinderspel, de heksenverbrandingen, de inquisitie, het uitmoorden van de ‘afvallige’ Katharen volgden, christenen tegen joden en omgekeerd, joden tegen moslims en omgekeerd, katholieken tegen protestanten en omgekeerd, en ga zo maar door … De jongste tijd zijn het VOORAL de Allahtonen die vol van haatlust moorden: soennieten en sijietten en weer nog andere ieten onderling, en tegen de hindoes, tegen de christenhonden, tegen … tegen … tegen … Deze godsdiensten houden vol dat HUN god UNIEK is => de andere godenaanbidders moeten dood want er kan maar één godsgeloof uniek zijn… Het kernbegrip van godsdiensten = tegen. Inderdaad, moslims zijn achterlijke sukkelaars, helaas vaker dwaze en moorddadige sukkelaars. Net zo goed als de fanatieke joden in Israël, orthodoxe christenen in delen van Oost-Europa…
  Ook sinds lang weten we dat de aarde een bol is die in 24 uur om zijn as draait, en terwijl in ±365 dagen om de zon, in een groot melkwegstelsel tussen ontelbare gelijkaardige stelsels. Als mens zijn wij dus kosmonauten op hetzelfde ruimteschip aarde. Zouden we dit feitelijk gegeven niet beter ter harte nemen? Meer zorg voor onze aardbol. Zorg voor zuiver water, zorg voor bos en zee, de bloemen en de vissen, zorg voor gezonde lucht, zorg voor een ecologische economie, zorg voor de vele talen, zorg voor het erfgoed, zorg voor … en dat onderwijzen en cultiveren.
  En als kosmonauten beseffen dat alle volkeren rondom de aardbol er op hun wijze iets deftigs mee kunnen aanvangen i.p.v. non-stop te brandschatten, te folteren, te verkrachten, te (zelf)moorden om … FICTIEVE goden. Wat heeft dat tragische kluchtspel al opgebracht voor het algemeen welzijn?

  • Er is maar “EEN” God ……het gezond verstand ! ! De rest zoals U schrijft zijn inderdaad verzinsels , sprookjes en middeltjes om de macht te grijpen en de medemens te onderdrukken .
   Gezond Verstand “Akbar”

 3. Christus was in de ogen van Nietzsche geen verzinsel, net zomin als Zarathustra die terug te vinden is in de leer van de Katharen.
  In het volgende schrijven van Nietzsche ligt zelfs de ziel van een Christus :
  Sie wissen, wie ich mit Abscheu (afschuw) jenen Irrwahn (waanzin) zurückweise (teurgwijs) dass das Volk oder gar dass der Staat ‘Selbstzweck (doel op zich) sein solle : aber ebensosehr widerstrebt (staat het me tegen) es mir, den Zweck (doel) der Menschheit in die Zukunft (toekomst) der Menscheit zu suchen. Weder der Staat, noch das Volk, noch die Menscheit sind ihrer selbst wegen da (voor zichzelf daar), sondern in ihren Spitzen (spits) in den grossen ‘Einzelnen’ (alleenstaande) den Heiligen und den Künstlern, liegt das Ziel (bestemming), also weder vor noch hinter uns, sondern ausserhalb (buiten) der Zeit (tijd). Dieses Ziel aber weist durchaus über die Menschheit hinaus.’ (Ik heb af en toe een woord naar het Nederlands omgezet, omdat ik vermoed dat de tekst op zich zo verstaanbaar is voor allen).
  Nietzsche zijn werk benadrukt ‘die Ewigkeit des Individuums’ en dat alle vreugde ‘Ewigkeit will’. Hij moet evenzeer als een Christus geleden hebben onder de domheid, oppervlakkigheid en onbegrip van de mensen, zo erg dat hij er waanzinnig door werd. Het eerste teken van die waanzin wordt hem toegeschreven toen hij in Venetië, toen hij zag hoe een paard door zijn koetsier werd geslagen, naar dat paard toeging, het hoofd in zijn handen nam en er een kus op drukte. Persoonlijk vind ik dit helemaal geen waanzin, eerder medeleven met het paard, maar zijn zuster riep hem daarvoor tot de orde.

Reacties zijn gesloten.