10 gedachten over “Minder of meer?

 1. In NL heeft gewoon een verschuiving binnen Links plaatsgevonden: van pvda naar d66. De pvv heeft weinig gewonnen, nogmaals het bewijs dat NL een door en door links land is.

 2. Suid-Afrika gaan op 7 Mei na die stembus.
  Ek hoop ons sal op 10 Mei nader aan ‘n onafhanklike Afrikanerland wees. Die ANC sal waarskynlik slegter vaar, want dié Marxistiese party het die afgelope 4 jaar veel flaters begaan. Sy leier (president Zuma) wys die rigting aan en stel ‘n goeie voorbeeld aan sy ondersteuners – “steel soveel as wat julle kan!” – anders kry julle niks van die land se rykdomme nie.
  Die jong (gewese)Jeugleier, Julius Malema, kan vir ‘n verrassing sorg. Hy is ‘n rewolusionêr, en hits sy volgelinge openlik aan om soveel blankes as moontlik te vermoor. Hoe groot sy aanhang is, sal ons eers op 8 Mei weet, maar dit lyk of die meerderheid van die swart jeug bankvas agter hom staan. Meer as 10-miljoen swartes in Suid-Afrika is jonger as 30-miljoen.
  Die DA, wat nou sy visiere op die swartes ingestel het, mag dalk baie van sy ou blanke ondersteuners verloor. In ruil daarvoor sal die party heelwat swart en bruin stemme wen, maar niemand sal weet of die nuwe swartes méér, of minder, as die blanke stemme gaan wees nie.
  Daar word maar in die stilligheid gehoop dat die blankes wat die DA gaan verlaat, hulle by een (of altwee?) die Afrikanerpartye gaan skaar. Dit is eintlik ‘n jammerte dat die Afrikaner se stemme wéér verdeel moet word.
  Die Afrikaner sal – uit die aard van die saak – nooit ‘n meerderheid stemme trek nie, maar indien alle Afrikaners stem, en vir een party alleenlik stem, kan die Afrikaner vir die wêreld wys dat hy eendragtig ‘n volksrepubliek ondersteun.
  Nou word ‘n deel van die Afrikanerstem tussen 3 partye – die DA, die VF+ en die FN – verdeel. Die res van die volk weier om te stem. Miskien sou ‘n referendum onder volksgenote alleen (of dalk blankes alleen) die beste manier wees om die volk se wil oor ‘n volksrepubliek te toets.
  * ‘n Groot persentasie van Suid-Afrika se blankes (Afrikaners, Boere, Engelse, Portugese, en ander Europeërs) is links en liberaal. Niemand weet hoeveel ondersteuning ‘n volksrepubliek het nie. Die ervaring het egter geleer dat die blankes nie meer langer onder ‘n Marxistiese, swart regering kan staan nie. Die tyd vir onafhanklikheid het nou aangebreek. Ons wil ons naam nou voeg by die lysie van regses in Europa – die Skotte, Vlaminge, Baske, Catalone, Suid-Tirolers, Noord-Italiane, Q-bekkers, ensovoorts. (Regses in Suid-Afrika is nog verdeeld oor die ligging van die “volkstaat”, maar dit lyk of 2 of meer volkstate nodig sal wees – een in die Noordwes-Kaap, en een in die Noordoos-Transvaal.

 3. * Regstelling: Meer as 10-miljoen swartes is jonger as 30 jaar oud.

 4. Wilders is een zeer moedig man en zegt inderdaad de waarheid maar in een democratie zoals bij ons mag je de waarheid niet zeggen en zeker niet over die brave? Marokkanen

 5. Hoger, lager. Meer of minder.
  Waarom zijn de vraagtekens er niet bij?
  Wilders heeft juist drie vragen gesteld en het volk riep datgene hij en ik wilde horen en dat is geen racisme.

 6. http://www.vandaag.be/binnenland/80981_geen-katholieke-feestdagen-meer-in-belgie.html

  “Geen katholieke feestdagen meer in Belgié”

  vandaag, 15:05

  De officiële feestdagen mogen niet meer verwijzen naar het katholieke geloof. Ze moeten volledig “seculier” zijn. Dat vindt het onafhankelijke kamerlid Laurent Louis (foto). Hij heeft een hele lijst met nieuwe feestdagen ingediend om de huidige te vervangen. Zijn wetsvoorstel wordt straks door de Kamer in overweging genomen.

  Nieuwjaarsdag, 1 mei, 21 juli en 11 november blijven bestaan zoals nu, maar verder verandert alles. Pasen en Pinksteren verdwijnen, Kerstmis blijft bestaan maar het krijgt een andere betekenis. Eerder al bepleitte het eindrapport van de Interculturele Dialoog, die door minister van Gelijke Kansen Joelle Milquet (cdH) werd georganiseerd, voor een hervorming van de wettelijke feestdagen. Maar deze groep wilde meer feesten van andere godsdiensten invoeren. Dat leidde tot een storm van protest. Louis heeft andere bedoelingen. Voor hem moeten alle feesten “seculier” worden. Het is geleden van Maximilien de Robespierre tijdens de Franse revolutie dat dit nog geprobeerd werd.
  De nieuwe feestdagen zijn:

  8 maart (de Dag van de Rechten van de Vrouw),

  8 mei (het einde van de tweede wereldoorlog),

  9 mei (de officiële feestdag van de Europese Unie),

  11 juli (de Vlaamse feestdag),

  27 september (de feestdag van de Franse Gemeenschap),

  de zaterdag voor de derde zondag van september (het Feest van het Waals Gewest),

  15 november (St-Leopold = het Feest van de Koning/Dynastie + feestdag van de Duitstalige Gemeenschap),

  20 november (de Dag van de Rechten van het Kind),

  10 december (de Dag van de Rechten van de Mens),

  25 december (nu nog Kerstmis, maar als Louis gevolgd wordt: het Feest van de Solidariteit).
  JDW
  Foto Photo News

  NEEN NEEN NEEN en nog eens NEEN!

  VERSPREID DIT ZOVEEL MOGELIJK ONDER UW CORRESPONDENTEN, WANT GENOEG IS GENOEG ! NEEN, NEEN, NEEN, en nog eens NEEN! Dat zeg ik tegen de voorstellen, die hieronder verwoord zijn. Ik laat jullie eerst lezen en kom dan met commentaar “Pasen, Hemelvaartsdag en Allerheiligen geen wettelijke feestdagen meer.”

  Pasen, Hemelvaartsdag en Allerheiligen verdwijnen als wettelijk betaalde feestdag. In de plaats komen andere dagen die aangepast zijn aan de multiculturele samenleving. Dat staat in de aanbevelingen van het pas gepubliceerde eindrapport van de interculturele Dialoog, dat dinsdag werd aangeboden aan minister van Gelijke Kansen Milquet (cdH).

  •Op school mag de hoofddoek vanaf de laatste drie jaren van het middelbaar onderwijs gedragen worden.
  •Tot dan blijft hij overal verboden. Maar in het hoger onderwijs moet het altijd kunnen, ook bij de overheid.
  •Alleen niet bij het gerecht, de politie en het leger. Om meer mensen uit minderheden aan het werk te krijgen, moeten de overheid en privébedrijven die openbare aanbestedingen willen krijgen, werken met tijdelijke quota..
  •Dan worden mensen uit etnische en culturele minderheden bij gelijke bekwaamheid bij voorrang benoemd. Momenteel verplicht de wet iedereen tot redelijke aanpassingen voor gehandicapten.
  •Zo moet de NMBS haar perrons toegankelijk maken voor blinden en rolstoelgebruikers. Maar die verplichting tot redelijke aanpassingen moet ook kunnen voor culturele en religieuze minderheden.
  •Zo valt niet in te zien waarom werkgevers moslims niet zouden toelaten om hun gebeden te zeggen, als dit mogelijk is binnen het werkschema.
  •Vrouwen, die door vrouwelijke artsen willen behandeld worden, moeten dat ook kunnen laten doen. De klinieken moeten daarvoor zorgen, behalve bij spoedopnames.
  •De verplichte feestdagen worden aangepast aan de multiculturele samenleving.
  •Blijven nog als verplichte feestdag: 1 januari, 1 mei, 21 juli, 11 november en 25 december. De rest vervalt.
  •Er komen ook drie nieuwe verplichte niet-religieuze feestdagen: de Internationale Vrouwendag (8 maart), de Internationale Dag tegen het Racisme (21 maart) en de Werelddag van de Culturele Diversiteit (21 mei). Daarnaast mag iedereen twee “vlottende feestdagen” kiezen. Over de feestdagen van de Gemeenschappen (11 juli bv.) zegt het rapport niets.
  •* Ritueel slachten van offerdieren moet onverdoofd kunnen blijven gebeuren. Anders wordt de godsdienstvrijheid geschonden.
  •* Het ontkennen of goedpraten van alle volkerenmoorden moet strafbaar worden, niet alleen die op op joden door het naziregime.
  •Namen van straten die mensen uit de voormalige kolonies kwetsen (zoals bv. de Leopold II-laan) moeten worden verwijderd. Commentaar

  Ik zou er als normaal mens van uitgaan dat een dialoog met de allochtone (ocharme) positief gediscrimineerde allochtone gemeenschap ertoe zou geleid hebben deze duidelijk te maken dat zij als gasten in dit land, gebruikmakend van onze hardverdiende centen (OCMW, ziekengeld, verzorging, werkloosheidsuitkering, bestaansminimum, kindergeld, schadevergoeding van €500 per dag per gezinslid voor niet ondergebrachte asielzoeker, – allemaal voordelen, die ze in hun eigen land helemaal niet krijgen (laat staan wij zouden krijgen, mochten we in hun land terecht komen) dus als gasten in dit land zich zouden moeten aanpassen aan onze gewoonten en geplogenheden, en niet omgekeerd!
  Maar neen, dat clubke, dat door onze politici werd samengesteld (de politici zijn de eerst-verantwoordelijken voor de problemen in dit land, en dus ook voor dit soort miskleunen!) zal zeker voor een meerderheid bestaan uit allochtone nieuw-Belgen en wat links geïndoctrineerde wereldvreemde sujetten om zulke nonsens te durven produceren.
  Dit is een regelrechte aanval op de democratische rechtsprincipes, waarbij normaliter een minderheid zich heeft neer te leggen bij een meerderheid.
  Dit doet denken aan principes, die rechtstreeks uit de koran geplukt zijn waarbij al veel geduid is. Alleen reprociteit (omkeerbaarheid) kan en mag in deze materie gehanteerd worden: wat in het land van herkomst voor minderheden niet kan gelden, mag en kan in dit land voor hen ook niet!
  Ik doe dus een oproep aan alle burgers om politiek ongehoorzaam te zijn, wanneer deze voorstellen door jullie politici zouden omgezet worden in wetten, en de volgende verkiezingen te laten voor wat ze zijn.

  Maak jullie politici, die naar jullie stem hunkeren, duidelijk dat jullie hier niet mee akkoord kunnen gaan en zeker niet meer op hen zult stemmen misschien helpt dit?
  Moeten wij nu echt leven met de gedachte dat de islam straks hier de wetten gaat uitmaken?
  Het antwoord ligt bij jullie!

  • Dat bericht dateert nog van 2011. Het is gelukkig eertijds afgeschoten geweest. Wat niet betekent dat we niet waakzaam zouden moeten zijn.

 7. Ik verdenk er de Kerk zelf van om de katholieke feestdagen te willen afschaffen. Geen instituut is linkser als de Kerk.

  ‘Dag van de Rechten van de Vrouw’? En waar blijft die voor de man? Wat een discriminatie weer. ‘Vrouwen zijn verwende prinsesjes op een verhoogje’ (NLse journaliste)

Reacties zijn gesloten.