Mijn naam is…

Haas…euh Bourgeois (2)

FDF’er Olivier Maingain, burgemeester van de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, kondigde aan dat hij de ‘onderdrukte Franstaligen’ in de Vlaamse Rand gaat steunen. Hij zal onder meer een Franstalige webstek financieren en er is steun voorzien voor verenigingen die zich richten op Franstaligen. Het geld dat daarvoor nodig is, zal Maingain halen uit de federale subsidies die zijn gemeente ontvangt voor de installatie van een Nederlandstalige schepen.

Daarover ondervraagd in het Vlaams Parlement wist Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA), bevoegd voor de Vlaamse Rand, te vertellen dat hij nog geen beslissing genomen heeft over hoe hij zal reageren en dat hij zeker niet zal overreageren. Hij heeft het over een provocatie van Maingain en wil afwachten tot wat een en ander zal leiden. Hij wacht ook nog om te kijken wat eventueel juridisch mogelijk is. De enige actie die Bourgeois nu zal ondernemen, is over de kwestie een brief schrijven aan Brussels minister-president Vervoort.

Vlaams Parlementslid Joris Van Hauthem vindt het bijzonder cynisch dat Olivier Maingain het geld dat de Vlamingen in Brussel een schepen moet geven, gaat gebruiken voor Franstalige initiatieven in de Vlaamse Rand.

Hij laakt ook de houding van Vlaams minister Bourgeois. Ofwel gaat het inderdaad om een provocatie van Maingain, zonder meer, en dan hoeft er ook geen brief naar de Brusselse minister-president gestuurd te worden. Ofwel neemt Bourgeois de dreiging serieus en is het hoog tijd voor politieke actie.

Aangezien het politiek imperialisme van de Franstalige partijen zal blijven duren, kiest Van Hauthem voor de laatste optie. Bourgeois moet onmiddellijk het Brussels Hoofdstedelijk Gewest inschakelen, dat is immers de voogdijoverheid van de Brusselse gemeenten. Desnoods moeten alle samenwerkingsakkoorden met het Brussels Gewest die in de pijplijn zitten on hold worden gezet. Een afwachtende houding brengt niets op, er moet meteen gereageerd worden. Niet alleen juridisch maar vooral politiek.

Meer info vindt u hier

FVE

7 gedachten over “Mijn naam is…

  1. Had Bourgeois een tseef geweest dan had ik dat antwoord nog kunnen tolereren, maar als Vlaamse landverrader en Belgisch minister zouden de Vlamingen hemmoeten buitensmijten

    • Hmmm Bourgeois mag dan al minister zijn maar hij heeft toch maar iets te zeggen in ‘n gedeelte van belgië, hoor !
      (Nu ja, als hij al iets te zeggen heeft tenminste…)
      Tevens vraag ik mij af, hoe doe je dat, ‘n minister buitensmijten?

  2. dat was ook de reactie van vadertje Anciaux, hij zat ook in de Brusselse regering met het FDF

Reacties zijn gesloten.