Merkel herhaalt haar mantra…

Afbeeldingsresultaat voor merkel eu

… als waterdraagster van de EU: “Wir schaffen das!”

Naar aanleiding van het bezoek in Berlijn van de Albanese premier Edi Rama, heeft Angela Merkel volmondig gepleit volgende maand al de EU-toetredingsonderhandelingen met Albanië en Noord-Macedonië te laten beginnen.

Merkel vindt dat dit in beider belang is, zowel van de kandidaat-lidstaten als van de ten hemel geprezen EU. B.g. Prachtlanden verdienen het: ze hebben al zoveel werk geleverd om bij de “club” te passen… Zij wordt daarbij gesteund door de socialistische Italiaanse EU-parlementsvoorsitter Sassoli (… dezelfde die de nationale tafelvlaggetjes liet verwijderen). Het moet nu vooruitgaan. De zitjes voor de toekomstige collega’s werden al gereserveerd na het vertrek van de ontrouwe Britten.

Ere wie ere toekomt de Franse president Macron en de Nederlandse premier Rutten hebben bij de EU-top van 17 / 18 oktober de toetredingsgesprekken nog verhinderd. Voor hoelang? Wie gaat er eerst over stag tijdens de EU-Raad in maart? Of werd unanimiteit volgens de wensen van EU-fanaat Vrhfstdt al afgeschaft?