Men zegge het voort

 Aankondiging FreddyHoogmoed komt voor de val!

We hebben destijds meermaals geschreven dat Bart De Wever over vele talenten beschikt. De laatste tijd echter stellen we vast dat, via enkele van zijn spreekbuizen zoals Bracke of Homans, die bij herhaling verklaren in geen enkel geval met het Vlaams Belang te willen samenwerken, men ook over een snel groeiend gebrek kan gaan spreken. Het gaat hier over het gebrek ‘HOOGMOED‘. Men mag nooit vergeten dat dit gebrek meestal komt voor de val!

De talentvolle Bart zou toch moeten weten dat de verkiezingen van 25 mei a.s. voor de allerlaatste maal de kans bieden om via het Vlaams Parlement de onafhankelijkheid van Vlaanderen uit te roepen. Volgens allerlei peilingen, die soms ver uit elkaar liggen, zou het Vlaams Belang tussen de 8 à 12% behalen en het N-VA tussen de 29 en 36%. Samen dus tussen de 37 en de 48%. Dat er in het beste geval dan nog steeds enkele zetels tekort zullen zijn om de meerderheid te behalen is niet erg. Om een plaats in de geschiedenisboeken te verwerven zullen er steeds enkele CD&Vers of Open-VLDers en misschien zelfs een zeldzame SPaer te vinden zijn om uiteindelijk mee JA te stemmen.
Maar de peilingen blijken vele N-VAers hoogmoedig te maken. Ze schoppen steeds meer en meer in het rond en vergeten dat nog niet zolang geleden het Vlaams Belang de grootste partij was in het Vlaams Parlement en dat het tij steeds zeer snel kan keren. Deze “hoogmoedigen” zijn zich meer en meer aan het vastrijden en zorgen ervoor dat alle andere partijen zich als hyena’s rond hen aan het verzamelen zijn. Als een leeuw zonder tanden zullen ze het onderspit moeten delven.

Deze houding van het N-VA maakt de kans groot dat deze partij na 25 mei, juist zoals het Vlaams Belang in het verleden en trouwens onterecht, in het zand zal moeten bijten en de hele meute hyena’s van links tot rechts, van SPa via Groen en CD&V tot Open-VLD, met de prijzen zullen gaan lopen. We hopen dat de ogen van de vele ex-Vlaams Belang- kiezers, die in het verleden naar de N-VA overliepen, nog tijdig zullen geopend worden en dat deze laatsten in grote getallen op 25 mei naar de vroegere stal zullen terugkeren. Op deze wijze zou Bart misschien moeten verplicht worden de uitgestoken hand van het Vlaams Belang toch te moeten aanvaarden zoals een overgroot gedeelte Vlaams-nationalisten wenst en hoopt.

Voor een mogelijke onafhankelijkheid van Vlaanderen is uitstel afstel. Gelet op het hoge nataliteitscijfer van de talrijke genaturaliseerde Belgen werkt de tijd zeer snel tegen ons en is 25 mei onze allerlaatste kans.

Zou het niet vreselijk jammer en hemeltergend zijn dat juist de man die zich in het verleden steeds de Vlaamse Onafhankelijkheid tot doel stelde nu, na allerlei niet aflatende “aanpassingen” via confederatie en sociaal-economische doelstellingen, zelf aan de basis zou liggen van het definitieve begraven van deze droom? Om het met enkele woorden van zijn geliefde taal te zeggen:

DURA LEX-SED LEX !!

Freddy Van Gaever

Onze hand blijft uitgestoken, ook al weten we dat erin gespuwd wordt

 

2 gedachten over “Men zegge het voort

 1. Ik stel vast dat Bart de Wever in Knack (dd 9 april 2014) verklaart : ik begrijp niet waarom er rond de PVDA, die tot voor kort Cuba en Noord-Korea verdedigde, geen cordon sanitair is zoals – en terecht – rond het VB!!!

  Ik lees in GvA op 26 april 2014 dat Homans verklaart : als de andere partijen een cordon sanitair rond de N-VA zouden leggen, is dit een belediging voor onze kiezers !!!

  Zonder verder commentaar.

 2. Beste Freddy, of zeg ik mijnheer langsnuit*
  Op het gevaar af dat de redactie gaat zeggen hier is hij weer, of in het beste geval Lolita langs sturen, schrijf ik het nogmaals.
  Als Vlaanderen na 25 mei de onafhankelijkheid misloopt, dan is dat enkel en alleen de volle verantwoordelijkheid van N-VA.
  *Zo noemt men Freddy vanwege zijn inzet voor vrachtwagens met lange snuit. Niet beledigend bedoeld hé.

Reacties zijn gesloten.