Men zegge het voort

Aankondiging FreddyEr komt maar geen einde aan de verbraspartijen van de beroepspolitiekers!!!

We stellen ons nogmaals de vraag hoe het toch mogelijk is dat er zo weinig reactie komt van de bevolking op nieuw aangekondigde en totaal onnodige staatsuitgaven en dit voor totaal onverantwoorde monsterbedragen.

Enkele jaren geleden besliste onze regering om 7 airbus A400M toestellen te bestellen voor het Belgische leger.
Het gaat hier over een miljarden bestelling(in EURO’S!!!). Geen enkele minister blijkt bij benadering de kostprijs van zo een toestel te kennen en de winsten die op deze militaire bestellingen worden gemaakt zijn schandalig hoog. Bovendien zouden deze toestellen geleverd worden vanaf 2010 en heeft ons land, in verband met deze bestelling en samen met enkele andere landen, belangrijke leningen toegestaan aan Airbus. Het toestel zou uitgerust worden met beschikbare PW 180 motoren van Pratt en Whitney. Maar de beroepspolitiekers wilden voor werkgelegenheid zorgen en beslisten te opteren voor de nog onbestaande EUROPROP T400 motoren! Dit was de voornaamste reden waarom het programma jaren vertraging opliep en de toestellen nu aan ons leger zullen geleverd worden tussen april 2019 en november 2020.
Dit alleen is een voldoende bewijs dat ons leger helemaal geen dringende behoefte heeft aan dat ondraaglijk dure speelgoed.

Deze toestellen zullen later hoofdzakelijk gebruikt worden voor het overvliegen van hulpgoederen naar bestemmingen die nu nog niet gekend zijn. Het kostenplaatje is enorm en totaal zinloos. Er bestaan talrijke luchtvaartmaatschappijen die in geval van ramp tegen een fractie van een fractie van die kostprijs dergelijke transporten zouden kunnen verzorgen.

Maar op die totaal idiote bestelling kan men niet meer terugkomen en de belastingbetaler zal fortuinen moeten ophoesten in de nabije toekomst om die fratsen te betalen.

Joint Strike FightersMaar beroepspolitiekers blijken nooit wat bij te leren. Na het verbrassen van fortuinen aan belastinggeld voor het bestellen van die A400M komt nu minister Pieter De Crem, die graag de vroegere job van Willy Claes bij de NATO zou willen innemen, met een nog meer onzinnig voorstel op de proppen. Hij wil de machtige en zeer invloedrijke wapenhandelaren achter zijn kar spannen om aan die job te geraken. Daarom wil hij nu dat ons land zich voor ongeveer 5 miljard (neen geen Belgische frankskens maar Euro’s!!!!) een 40 tal nieuwe starfighters zou aanschaffen. Dit is totaal ridicuul en zelfs misdadig te noemen. Zelden delen we de mening van de groenen of de sp.a in verband met investeringen maar ditmaal juichen we hun mening terzake met handen en voeten toe. Deze twee partijen vinden het voorstel van Crembo totaal onaanvaardbaar. Volgens een woordvoerder is “een uitgave van 5 miljard in dit verband en dit in crisistijden zinloos. Als men weet dat men met dergelijk bedrag alle hulpbehoevenden in dit land voor meerdere jaren van een treffelijk inkomen zou kunnen voorzien is de keuze snel gemaakt!”. Inderdaad! Stop die onzin. Deze 40 nieuwe  starfighters zullen voor de bevolking niet méér nut hebben dan de tientallen starfighters van een vorige generatie die evenzo nooit tot iets hebben gediend. Regelmatig viel er eentje uit de lucht omdat sommige militaire piloten het verschil niet kenden tussen vliegen en zich amuseren. Deze fratsen hebben aan de bevolking reeds ondragelijke bedragen gekost.

Laat ons nu eens en voor altijd stoppen met die zinloze bestellingen. Het argument dat dergelijke bestelling  zogezegd “jobs” voor 7000 personen en dit voor meerdere jaren zou opleveren is totaal idioot wanneer men deze last opdraagt aan méér dan 10.000.000landgenoten  om er 7 op de 10.000 te helpen en voor 9993 een hoop miserie te bezorgen.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

3 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Beste Freddy,
    Al wie bezig is met andermans geld ( niet alleen sossen en politici ) kijken niet zo nauw. Hebben wij deze week nog ondervonden. Kemels schieten, achteraf hun handen in onschuld wassen. Verantwoordelijk gesteld worden? Nooit van gehoord!!!

  2. Mijnheer Van Gaever mogen wij dan geen vliegtuigjes meer hebben om mee te spelen

Reacties zijn gesloten.