Men zegge het voort

Aankondiging FreddyBij steeds meer rechters blijkt er “een hoek” af te zijn !!

We zijn stilaan gewoon geraakt aan allerlei domme en onbegrijpelijke vonnissen van sommige rechters. De ene maal stellen we vast dat een gangsterbende gewoon op vrije voeten gelaten wordt omdat er procedurefouten werden gemaakt en een andere maal laat een rechter een dief vrijuit gaan omdat opgelegde straffen toch niet worden uitgevoerd!

Maar vorige week kaapte een rechter in Hasselt duidelijk de hoofdprijs op gebied van infantiele uitspraken in de wacht. Waarover gaat het? Een autobestuurder ging tanken in een benzine station en verkoos gewoon door te rijden zonder te betalen. Maar het tankstation was uitgerust met camera’s en kon de dader door de politie laten opsporen. Maar zelfs een minnelijke schikking was onvoldoende om de dader te kunnen overhalen het verschuldigde bedrag te betalen. De zaak kwam dus voor de rechter.

En wat besliste deze rechter die feitelijk meer als een kluchtzanger zou moeten worden beschouwd?  Hij liet de dief vrijuit en stak een vermanende vinger uit naar de eigenaar van het tankstation die zou nagelaten hebben vooruit te laten betalen. Aangezien de man kon tanken zonder betalen kan men “technisch” niet over diefstal spreken volgens de rechter en is de rechtbank geen incassobureel! Dus de dief vrijuit en het slachtoffer feitelijk in fout !!!!

Hoe kan dit in hemelsnaam allemaal gebeuren in ons land? Dat dergelijke rechters idiote uitspraken kunnen doen is hoofdzakelijk het gevolg omdat ze ‘onaantastbaar’ zijn en levenslang benoemd.

Om onze democratie te redden moet dit dringend gaan veranderen.  Deze rechter geeft de pap in de mond om landgenoten te laten weten dat indien ze in een grootwarenhuis van alles kunnen inladen zonder vooraf te moeten betalen ze gerust langs de kassa kunnen passeren zonder te betalen omdat de directie van het grootwarenhuis geen maatregelen heeft getroffen om vooraf te laten betalen. Kan het nog zotter?  Als we morgen op een terras wat gaan drinken kan iedereen steunend op deze uitspraak gewoon naar huis wandelen zonder betalen. De herberguitbater had maar maatregelen moeten treffen om dit onmogelijk te maken!!!  Met dergelijke rechters kunnen we ons land inderdaad een “apenland in het kwadraat” noemen.  Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

2 gedachten over “Men zegge het voort

 1. Wat is dit hier met dit Engels gedoe? Zou het in het Frans (of Arabisch…!) zijn, dan was het kot hier te klein…

  “Verbonden met ons land, met onze cultuur, met onze taal en gebruiken, met onze geschiedenis en met onze toekomst.”…ja wadde!

  • Geen idee, Ropie. Ik heb zo’n vermoeden dat er iemand met onze voeten aan het spelen is. Voortaan verdwijnen ze in de vuilbak. Waar er gisteren twee opdoken, waarmee we niet goed wisten wat aan te vangen, zijn het er vandaag tientallen.

Reacties zijn gesloten.