Men zegge het voort

Aankondiging FreddyIs het “Vlaams Belang” terug vertrokken?

Door allerlei toevalligheden was ik vorig week-end aanwezig op twee activiteiten van het Vlaams Belang.

Vorige zaterdag was er een bar-b-q die door het VB van Schoten werd georganiseerd in de kantine van F.C.Schoten in het gemeentepark.

Regiosecretaris Piet Bouciqué had het genoegen een grote groep te mogen begroeten. Wat opviel was het enthousiasme van de aanwezigen. Geen vergelijk meer met de talrijke vergaderingen of acties van de vorige maanden waarbij telkens opviel dat een zekere neerslachtigheid kon worden vastgesteld. In Schoten viel daarvan niets meer te merken en iedereen geloofde blijkbaar terug in de toekomst van het VB. Sommigen begonnen zelfs luidop te dromen van een samengaan met het N.V.A. om ons bij de volgende verkiezingen aan een volstrekte meerderheid te helpen. Dromers of niet, men kon duidelijk vaststellen dat de spirit die gedurende vele voorbije jaren het toenmalige Vlaams Blok had gekenmerkt was teruggekeerd.

Gisteren zondag was ik aanwezig op de familiedag van regio Antwerpen in Merksem. Juist zoals de dag ervoor in Schoten diende ik vast te stellen dat er niets meer te merken viel van de nogal sombere stemming bij vorige bijeenkomsten. Honderden enthousiaste militanten zaten er samen te tafelen en de stemming was terug dezelfde als gedurende zovele vroegere jaren. Bijna de totaliteit van de aanwezigen was opnieuw overtuigd van het feit dat het Vlaams Belang nog een grote toekomst heeft en onmisbaar is gebleven voor de toekomst van Vlaanderen.

We zagen een glunderende Filip Dewinter die de indruk gaf uiterst gelukkig te zijn en die blijkbaar met veel plezier kon vaststellen dat de voorbije sombere periode van het onderling ruziemaken definitief achter de rug was.

Samen met al die aanwezigen van de voorbije dagen wil ik met plezier mijn uiterste best doen om het Vlaams Belang terug te brengen waar het eens heeft gestaan. De enige kans om ooit in een onafhankelijk Vlaanderen te kunnen leven zal er in bestaan door enerzijds het Vlaams Belang te blijven steunen en anderzijds te hopen dat de ogen van vele NVA’ers geopend worden en deze willen ijveren voor een bundeling van de krachten. Diegenen die de uitgestoken hand van het VB blijven weigeren zullen later in de geschiedenisboeken  worden vermeld als de doodgravers van het onafhankelijke Vlaanderen.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

3 gedachten over “Men zegge het voort

 1. & Mijnheer Van Gaerver,
  Blij om te vernemen dat in “Schoete & Maarksum” het VB eventueel ZOU erop vooruit gaan, doch U kan toch niet ontkennen dat het VB-aan-de-kust…een flinke pandoering gekregen heeft: slechts nog 4 verkozenen .
  In Blankenberge verloren beide “ouwe getrouwe” Roger Cattrijsse èn Rika Buysse, hun zetel, terwijl een “aangespoelde”, dat dan nog met een thema uitkwam dat de Blankenbergenaars verafschuwen: de afschaffing van gemeentetaxen op tweede verblijven.
  De “harde VBers” hebben toén nog ènkel voor die Partij gestemd OMDAT het, het VB was, ongelukkig genoeg stond Tanguy Veys als kopman, en werd dus een “binnenlandse aangespoelde” verkozen in een Badplaats waarvan hij de mentaliteit: “van toeten noch blazen” kent.
  Harde verwijten ? Ja hoor, als Zeebruggenaar heeft ondergetekende een héél pak vrienden van “nààst de deur”…ZIJ betreuren dit ook allemaal.
  Oprechte Vlaamse groeten van VB-lid 92503. (^_-)

 2. Excuseer die paar “vingerslippen” zodat er een paar fouten binnen geslopen zijn, Mijnheer Van Gaever, (ook in Uw naam) èn dat ondergetekende nagelaten heeft om éérst alles ter controle te overlezen alvorens te verzenden.
  Doch het was NOG STEEDS door de verontwaardiging van de verkiezingsuitslag bij mijn kustburen dat er de zwarte bolletjes voor mijn oogvlies dwarrelden.
  Ja, de oostkustleden worden het (bijna) beu om “tegen hun tanden te krijgen”…éérst door die Assebroekenaar wiens verstand in zijn onderbuik zat, en recent die binnenlander die dacht dat hij het “warm water” had uitgevonden.

 3. Beste Freddy,
  Ik was op geen van beide activiteiten, jaren heb ik (bijna) alle congressen afgedaan te beginnen bij Karel Dillen als voorzitter en spreker. Jaren was ik ook aanwezig op allerhande activiteiten te beginnen bij de voetbal op 1 mei bij Staf Neel. Ik heb mij ingezet als militant, en later als mandataris. Nee ik heb daar geen spijt van, ik zou het terug doen. Na al de tumult in de partij woon ik geen congressen of activiteiten meer bij. Maar ik ben nog steeds lid nr 2492. Het doet mij dan ook deugd te lezen dat de donkere periode voorbij (zou) zijn. Ik was van plan van zondag te komen, maar… Het zit er waarschijnlijk een volgende keer dan ook wel in om af te zakken naar een Vlaams Belang gebeuren. Vooral omdat Gerolf Annemans het vertrouwen terug kan herstellen.

Reacties zijn gesloten.