Men zegge het voort

Aankondiging FreddyChinezen wijzen de weg !

Dinsdagavond vertrok ik om 23h15 vanuit Parijs naar Peking en nu vrijdagmorgen zit ik terug op mijn bureel in Wommelgem. De wereld blijkt snel te veranderen. Dergelijke reis duurde in de Middeleeuwen maanden en maanden. Dankzij de industriele revolutie werden deze reistijden teruggebracht tot weken en daarna dagen. Vandaag overbruggen we de afstanden tussen de verste continenten op enkele uren.

Telkens we ons in China bevinden valt het ons op hoe snel Europa aan het achteruitboeren is. China zoals de andere zogenaamde BRIC-landen bruist van activiteit en heeft een jaarlijkse economische groei waarvan wij nog maar alleen kunnen dromen. En toch menen we dat wij niet dommer zijn dan de Chinezen en dat het zou volstaan om enkele van hun principes over te nemen om onze economie terug op de sporen te zetten.

Wat hier opvalt is het feit dat bijna IEDEREEN hier werkt en dat het uitbetalen gedurende jaren van werklozensteun zoals bij ons hier totaal uit den boze is.

Een van de belangrijke redenen waarom de economie hier in China zo sterk groeit is het feit dat de Chinezen de zware kost voor het onderhouden van grote getallen werkklozen of “niet-werkers” niet hoeven mee te sleuren. Ons groot probleem is het feit dat er bij ons steeds minder personen productief zijn en deze smeltende groep steeds meer en meer mee-eters moeten onderhouden. Het zal niet lang meer duren of bijna alle beroepen in ons land zullen als knelpuntenberoep moeten beschouwd worden. Vroeg of laat zal iedere beroepspolitieker moeten toegeven dat het zo niet verder meer kan.

Indien we iets te vertellen hadden zouden we het volgende beslissen en aan alle werklozensteuntrekkers laten weten:

Geachten,
 
Hiermede delen we mede dat zonder uitzondering alle uitbetalingen van werklozensteun vanaf I januari 2014 zullen worden stopgezet. Wij hebben gedurende jaren ons best gedaan om U te helpen maar de omstandigheden laten het ons niet meer toe die zware last verder te dragen. Met dank voor uw begrip.
 
get. de gemeenschap van belastingbetalers”
 
Wij willen er vele pinten voor verwedden dat ongeveer 90% van alle oningevulde betrekkingen bij de zogenaamde knelpuntenberoepen dan in de loop van het tweede semester van dit jaar snel zullen worden ingevuld en onze economie relatief snel terug betere cijfers zal vertonen.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Eén gedachte over “Men zegge het voort

  1. dromen zijn mooi maar de werkelijkheid is helaas anders

Reacties zijn gesloten.