Men zegge het voort

Aankondiging FreddyDe emmer staat op het punt over te lopen!

In de loop van de geschiedenis gebeurden er veel omwentelingen; oorlogen of ingrijpende gebeurtenissen in de samenleving als gevolg van een relatief klein detail dat echter de laatste druppel was die de hele emmer liet overlopen.

In Frankrijk is deze druppel nu blijkbaar  de zogenaamde wet Taubira die het huwen tussen mannen en vrouwen onderling en het adopteren van onschuldige kinderen toelaat door homo- of lesbische paren. De zogenaamde zwijgende meerderheid blijkt er plots de buik van vol te hebben van bepaalde evoluties bij onze zuiderburen. Eerst en vooral is er het stijgende probleem met vreemdelingen die door de linksen gedurende jaren met open armen werden ontvangen maar nu blijkbaar aan de basis liggen van veel criminaliteit; stedenverloedering en het aan flarden trekken van het sisteem van de sociale zekerheid.

Na een reeks spectaculaire criminele feiten door allochtonen gepleegd kwam Minister Taubira en beschermelinge van President Hollande met een nieuwe druppel aandraven die het zou toelaten dat iedereen onderling mocht huwen en dat het geslacht geen rol meer speelde.

Blijkbaar is de goedkeuring van deze wet bij miljoenen Fransen in het verkeerde keelgat geschoten. De ene manisfestatie na de andere grijpt plaats en brengt steeds meer tegenstanders van deze wet op de been. Het feit dat er vorige zondag tijdens een zoveelste betoging tegen deze wet in Parijs volgens de politie slechts 150.000 en volgens de organisatoren 1.000.000 deelnemers waren is een duidelijk bewijs dat  Frankrijk steeds meer en meer verdeeld geraakt en men het zelfrs niet meer eens kan zijn over cijfers in verband met het aantal deelnemers aan een betoging.

Volgens de socioloog en filosoof Jean-Pierre Le Goff wordt Frankrijk meer en meer in stukken getrokken. Hij wijst op een fout van de huidige linkse meerderheid die geen rekening wenst te houden met het feit dat hun recente wetten het land zowel op economisch; sociaal als cutureel gebied zeer snel in flarden aan het trekken is.

Ook in ons land zal er waarschijnlijk in de nabije toekomst steeds meer en meer tegenkanting komen tegen een reeks onzinnige beslissingen van de huidige regering Di Rupo die niets van de regering Hollande te leren heeft.

Hopelijk, en voor het definitief te laat zou zijn, kunnen de kiezers er  nog voor zorgen dat het roer wordt omgegooid tijdens de volgende verkiezingen. Het terug kansen geven aan de huidige regering zou fataal kunnen aflopen. Het is dan ook niet te verwonderen dat President Hollande, die enkele maanden geleden nog met een nipte meerderheid werd verkozen, er op korte tijd voor gezorgd heeft o.a. door de wet Taubira, dat reeds ongeveer driekwart van de Franse kiezers ontevreden blijkt te zijn over zijn beleid. Voor ons land hebben we nog geen cijfers maar de kans op Di Rupo II blijkt wel definitief uitgesloten.

Men zegge het voort,
Freddy Van Gaever