Men zegge het voort

Aankondiging FreddyLachen is gezond !!

Dat sommige journalisten van sensatie houden is geen nieuws meer. Maar de paginagrote bijdrage van Lex Molenaar in de Gazet van Antwerpen in verband met de luchthaven van Deurne stemt wel tot nadenken.

Onder de titel  “GROEN LICHT VOOR UITBREIDING VAN LUCHTHAVEN DEURNE” Ondertunneling start op maandag 6 mei brengt de krant een bijdrage over die nieuwe werkzaamheden.

Zelden was een krantentitel zo misleidend! Juister zou geweest zijn te schrijven dat door deze werkzaamheden een inkrimping van de mogelijkheden van deze luchthaven wordt verhinderd.
Van een uitbreiding is reeds jaren geen sprake meer. Hadden de overheden naar ons geluisterd toen we méér dan 40 jaar geleden de talrijke voordelen van een verlenging van de startbaan via toespraken en persartikels verdedigden dan zou onze wereldhaven vandaag over een waaier aan luchtvaartbestemmingen beschikken en zouden er dagelijks duizenden personenwagens minder moeten rijden tussen Antwerpen en Zaventem. Maar het steeds van gedacht veranderen van de traditionele partijen gaven onze luchthaven de doodsteek. Bovendien heeft men inmiddels het waardeloze en lelijke Fort dat achter de startbaan is gelegen “geklasseerd” ; blijkt dat een zeldzame soort vleermuizen die daar zouden huizen niet meer gestoord mogen worden zodat Luchthaven Deurne nu nooit meer een volwaardige luchthaven kan worden.

Wat Deurne vandaag nog als luchthaven betekent voor een wereldhaven als Antwerpen is beschamend. Iedere, van de 100 grootste zeehavens ter wereld, beschikt over een volwaardige luchthaven. Het is alleen in een apenland als het onze dat domme en eigenzinnige beroepspolitiekers er in geslaagd zijn een normale evolutie van het luchttransport in ons land  onmogelijk te maken. Onze wereldhaven zal dit grote nadeel steeds meer ondervinden en de volgende generaties zullen niet kunnen begrijpen hoe dom men hier ooit is geweest.

Al de miljoenen die we nu nog investeren in het omleggen van wegen; het ondertunnelen van de krijgsbaan of wat ook kan men nu beschouwen als het verbrassen van belastinggelden. Voor zover ons bekend kan de startbaan van Deurne zo goed als nooit meer verlengd worden.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever