Men zegge het voort

Aankondiging FreddyOVERHEID MOET DRINGEND STOPPEN MET AL DAT GEKLUNGEL!

Wij hebben de indruk dat sommige ministers geen flauw benul meer hebben van al de negatieve gevolgen van hun ondoordachte beslissingen. Er worden steeds meer en meer domme beslissingen genomen die dan na korte tijd moeten aangepast of afgevoerd worden omdat men zich totaal heeft misrekend en geen benul had van andere schadelijke neveneffecten die nochtans eenvoudig te voorzien waren. Enkele voorbeelden:

1. De zogenaamde “Bankentaks”.

Onder het motto “we gaan het geld halen waar het zit” heeft men enkele jaren geleden die zogenaamde taks ingevoerd. Het is een gevaarlijk precedent om steeds meer afstand te doen van het principe “iedereen gelijk voor de wet”. Gaan we binnenkort een speciale belasting krijgen voor de petroleumsector? Of de Chemie enz.
In een land dat zich democratisch wil noemen zijn dergelijke belastingen die meer weg hebben van een dictatoriaal regime een gevaar voor de toekomst. Onlangs nog verhoogde men die “Bankentaks” even snel met 200 miljoen Euro (8 miljard BF)!! Met dat geld kan men een paar duizend medewerkers betalen. Is het dan te verwonderen dat de banksector nu sneller dan aanvankelijk werd gedacht duizenden medewerkers wil laten afvloeien? Beseffen onze overheden nu nog steeds niet dat het slachten van de kip met de gouden eieren steeds fataal afloopt?

2. Aanzienlijke verhoging van accijnzen op alcoholische dranken

Deze beslissing werd vorig jaar genomen en heeft helemaal niet opgebracht wat men er van verwacht had. Een eerste resultaat was dat steeds meer Belgen naar het buitenland trokken om zich van wijnen en likeuren te bevoorraden. Bij megamarkten zoals bij Auchan in Tourcoing staan tegenwoordig steeds meer wagens met een Belgische nummerplaat op de parking. Ook in steden zoals Breda, Maaseik en Luxemburg wrijven de eigenaars van wijnwinkels zich in de handen. Vele Belgische bedrijven kennen een aanzienlijke daling van hun zakencijfer en dragen nu MINDER BTW per maand af dan vorig jaar. Ze zullen ook minder of zelfs geen winst meer maken waardoor ook daar minder zal worden geïnd. Het totale resultaat aan extra belastingontvangsten is nul komma nul en bovendien heeft men een hele sector zware schade toegebracht.

3. Speculatietaks!

Nog zo een gedrocht. Trouwens alle beursspecialisten hadden het mislukken van die nieuwe taks voorspeld. In een tijd van snelle internationalisering; van wereldwijde computertransacties op enkele seconden tijd was die snel in elkaar gefrutselde belasting op mislukking aangewezen.Nu zou men die wederom door een aangepaste versie willen veranderen. Al die wijzigingen zijn nefast voor onze economie en maken van het hele staatsbeleid meer en meer een soort circus.

Door steeds maar meer en meer nieuwe wetten te stemmen en nieuwe belastingen in te voeren komt men nu tot de vaststelling dat er op enkele maanden tijd een tekort op de begroting is ontstaan van méér dan 4 MILJARD euro. Pure waanzin!!!

We hebben het reeds geschreven dat de beste wijze om onze problemen op te lossen er zou in bestaan om al die wetgevers voor enkele maanden op verlof te sturen en hen vragen hun tengels van alle nieuwe wetten en mogelijke wijzigingen af te houden. Nu zou men er wederom aan denken om de winstbelasting voor KMO’s te verlagen maar niet voor andere bedrijven. Wat is het juiste verschil tussen beide? Wie gaat dat weer allemaal controleren? Welke neveneffecten zullen er het gevolg van zijn? De vermindering zou gelden voor winsten tot 100.000 euro! Gaat men dan snel vele bedrijven in kleinere vennootschappen zien opsplitsen om aanspraak te kunnen maken op een veelvoud van dat maximum? En waarom alléén KMO’s? Als men zo verder gaat hebben we in de toekomst een belastingsysteem per beroep; per activiteit en per regio! Laat men nu eindelijk al die klungelaars bij een volgende verkiezing naar huis sturen en eens stemmen voor kandidaten die nog nooit de kans hebben gehad om het landsbestuur in handen te nemen maar wel hebben bewezen een eigen zaak te kunnen laten bloeien.
De meesten die nu het heft in handen hebben kunnen niet aantonen ooit een kleine zaak te hebben opgestart en winstgevend gemaakt maar spelen nu wel met
monsterbedragen die wij allemaal samen moeten ophoesten om hun geld verbrassen verder mogelijk te maken!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

3 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Freddy heeft inderdaad gelijk wat betreft geld uitgeven in het buitenland. De weekends die wij ons veroorloven in het Groothertogdom Luxemburg tonen dat vooral aan. De Delhaize (of moet ik schrijven Albert Heijn) in Pommerlach (Groothertogdom) zijn parking staat vol met wagens met Belgische nummerplaat, en inderdaad er wordt daar een fleske en een slofke sigaretten buiten gehaald. Om over de miskleunen van de regerende politici maar te zwijgen.

  2. Maaseik ligt in Vlaams Limburg !! verbonden met Nederlands Limburg door de Pater Sangersbrug !!

Reacties zijn gesloten.