Men zegge het voort

Aankondiging FreddyWorden de liberalen nu ook volledig zot?

Het is waarschijnlijk de eerste maal dat ik het frontpagina-artikel van een krant (Het Laatste Nieuws van 9 december) enkele malen opnieuw heb herlezen.

GEEF ALLOCHTONEN JOB BIJ POLITIE – Open Vld “diploma halen en Nederlands leren kan later”   Dat staat er te lezen in koeien van letters op de frontpagina!

Uit het artikel blijkt dat Open VLD allochtonen reeds part-time wil laten werken bij de politie zelfs indien ze niet beantwoorden aan de gestelde eisen zoals het beheersenvan onze taal of het beschikken over een diploma middelbaar onderwijs! Dit is nu werkelijk de wereld op zijn kop.
Als ik het goed begrijp zou een allochtoon die geen Nederlands machtig is of die niet over een diploma middelbaar onderwijs beschikt kunnen aangeworven worden bij de politie en dus ten nadele van een Vlaming die wel aan de gestelde vereisten beantwoordt. Wat heeft dit nu nog met liberalisme, eerlijkheid of democratie te maken?

Gaan de liberalen morgen aan Brussels Airlines vragen om een vliegtuig “part-time” te laten besturen door een piloot die graag vliegt maar niet over de vereiste kwalificaties beschikt?
Gaat Open VLD het in de toekomst normaal vinden dat in onze hospitalen chirurgen “part-time” aan de slag kunnen op voorwaarde dat ze enkele jaren later kunnen bewijzen dat ze inmiddels voldoende hebben bijgeleerd?

Vele jaren geleden had ik goede contakten met liberalen zoals Herman De Croo,  Ward Beysen of zelfs Herman Vanderpoorten of diens dochter Marleen, die nog in de voorzittersstoel zat van het Vlaams Parlement toen ik er als volksvertegenwoordiger zetelde. Ik kan moeilijk geloven dat die dergelijke nonsens zouden toejuichen.

Wanneer men de lat lager gaat leggen voor vreemdelingen dan voor het eigen volk bewijst men dat men zijn eigen fierheid laat varen en bereid is tot iedere toegeving en men zich zelfs wil vernederen tot de rol van paria.

Indien men Vlaanderen snel wil vernietigen moet men inderdaad dit VLD-initiatief met handen en voeten toejuichen.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Lees ook: Pampering in het kwadraat

7 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Als ge de smikkel van een van hun boegbeelden eens goed bekijkt , zoals een Verhofstadt kan ik best begrijpen dat dergelijke voorstellen voor die partij aanvaardbaar zijn . Het zou me niet verwonderen als ze aan ex IS strijders een voorkeur geven , die hebben al enig idee hoe ze met een wapen kunnen omgaan . Ze moeten zich wel houden aan bepaalde afspraken en reglementen , zoals onthoofden , dat kan uiteraard niet door den beugel . Een straf wordt nog altijd door de rechter uitgesproken

  2. Wie kan mij zeggen welke Open VLD-ers niet in de loge zitten en de agenda van de loge niet volgen ? Niet drummen

  3. Open VLD weet van geen hout pijlen meer te maken, dat is natuurlijk voor CD&V en N-VA identiek het zelfde. De poco’s en trado’s weten niet meer van welke kant de wind waait. Een chaos die ze zelf gecreëerd hebben. Mijn grootvader had daar een vaste uitspraak voor die ik graag citeer. “Ze redeneren of ze geen vel over hunne buik hebben”.

  4. Een voordeel heeft het toch: je kan je eigen PV zelf schrijven omdat de agent in kwestie lezen noch schrijven kan.

    • Heb ik ooit eens een schrijfgrage niet al te snuggere veldwachter voorgesteld toen hij mij op de bon wou gooien wegens een vermoedelijk misdrijf, waar in werkelijkheid de gemeente in fout was omdat ze iets op mijn grondstuk geplaatst hadden en dat ik terug verwijderd had op gemeentelijke grond. Hij kon er niet mee lachen, maar zelf schrijven mocht ik toch niet.

Reacties zijn gesloten.