Mei ’68 gaat royaal in pensioen

graaienEen aantal Belgische parlementsleden krijgt een gouden handdruk. Of beter: vraagt die zelf aan. Let wel, het gaat hier niet over een pensioen (komt er bovenop) maar over een royale “uittredingsvergoeding” die de mandatarissen zichzelf toekennen bij het verlaten van het parlement, waar ze toch al die tijd een mooie wedde plus extra’s incasseerden.
grabbelenBovenaan de lijst prijkt een groene pensioensgerechtigde politica, Maria (Mieke) Vogels, met 432.000 Euro. Ze wordt op de linkervoet gevolgd door Marcel Logist (SP.A) met 414.000 Euro. Nog niet op het niveau van de riante ontslagvergoedingen die CEO’s in privé-bedrijven kunnen bedingen, maar toch de waarde van een villa, zomaar erbovenop. De mei ’68 generatie stapt op, waarvoor dank.

Ergens lees ik dat een vrouw, aangewezen op sondevoeding, dat spul niet terugbetaald krijgt en de trage hongerdood tegemoet gaat. Vlaanderen anno 2014.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20140304_01009809

Johan Sanctorum

7 gedachten over “Mei ’68 gaat royaal in pensioen

  1. Goed nieuws voor Mieke Vogels ze zal een nieuwe fiets kunnen kopen om rond te toeren

  2. Ik mag ook niet klagen ! Ik kreeg voor 36 jaar dienst een mooie tinnen schotel met mijn naam erin gegraveerd. Dat kost toch ook iets ! Het was een gift van rode Janssens aan een VB ‘er . Zoals je kunt vaststellen , vriendschap , menselijke warmte en het geven van een waarderingsgeschenkje stijgt hoog boven alle politiek

    • Rene,
      Had onderlijfje dan ook op jouw schouder mogen uithuilen na zijn verkiezingsnederlaag ??? LOL

  3. Nu weet ik waarheen die maandelijkse solidariteitsbijdrage die van mijn pensioen wordt afgroomd naartoegaat.

Reacties zijn gesloten.