Mediamanipulatie over té enthousiaste feestvierders: ‘baldadigheid’

Permalink voor ingesloten afbeeldingGisteravond op het nieuws: ‘Jongeren‘ bij VTM, ‘vandalen‘ bij de nullenzender, Allahu Akbar’ geknipt.
Drie keer dezelfde berichtgeving over ‘feestvierders’ die een auto van de trappen gooien in de metro Clemenceau.  Verder geen kwaad woord.  Het is sowieso onze schuld:  “Als ze dat gedaan hebben, hebben ze dit alleen gedaan om te rebelleren tegen de ordediensten die net voordien twee van hun vrienden hadden opgepakt”.

Bekijk de drie versies.  Zowel de kleuter- als de nullenzender hebben vakkundig de strijdkreet ‘Allahu Akbar’ bij het begin van de ‘baldadigheid’ geknipt:

VTM

De Redactie

 

 

10 gedachten over “Mediamanipulatie over té enthousiaste feestvierders: ‘baldadigheid’

 1. Geachte redactie,
  Het verwondert mij niet dat de klank bij de beelden werd aangepast door VRT (sorry 0000) en VTM. De objectiviteit en neutraliteit van de berichtgeving is al jaren zoek. Ik weet dat ik een open deur intrap, maar Vlaams Blok/Belang kunnen meespreken van de “werkwijze” die door alle media in ons apenland wordt gehanteerd. Deze korte beelden zijn dan nog niets in vergelijking als Vlaams Belang aan een debat mag deelnemen met andere “democratische partijen” het is quasi onmogelijk om uit te spreken, constant wordt de Vlaams Belanger onderbroken, en de mod(d)erator van dienst speelt het spel handig mee. Daarom kijk ik uit gezondheidsoverweging niet meer naar VRT, VTM, Canvas, VIER en VIJF TV. Ik haal mijn informatie van het internet. Zo selecteer ik zelf wat ik wel en niet zie. Kwestie van objectief en neutraal te zijn.

   • Ik zal mij nader verklaren. Ik bekijk de debatten via Golfbrekers of gelijkgezinde blogs die ze gewoonlijk plaatsen. Zo blijf ik bespaard van de overbodige zever, poco en trado praat. de moderator die ik bedoel is wel degelijk de moderator die in het TV programma zit.

  • Die Turkse pittaverkoper Erdogan legt ook de berichtgeving aan banden die vatbaar zijn voor kritiek . …..Hier gebeurd dat uiteraard ook , er is zelfs geen dictator voor nodig . Het wordt bij ons ingegeven door naastenliefde , begrip en respect voor een andere
   Kul-Tuur . Wij worrden bestookt met allerlei slaapmiddeltjes en regelmatig een lulabey , want het volk zou wel eens wakker kunnen worden en dan is het gedaan met al die correcte dagdromers. Ik verschiet , dat ze voorlopig Golfbrekers nog met rust laten

 2. Moesten we geen sociale media hebben we hadden het nooit geweten. Mijn ingeving zegde mij toch dat het van de islamaanbidders kwam.

  • Vanaf het ogenblik dat het woord ‘jongeren’ valt, weet men sowieso vanuit welke hoek de wind waait.

 3. Wat is het probleem , met wat wij tegenwoordig “jongeren noemen” In de Koran staat niet vermeld dat het verboden is om een auto naar beneden te duwen langs een roltrap…dus wat hebben ze fout gedaan ? Allah Hopsadee

 4. Weet er overigens iemand of de beelden aan de politie zijn overgemaakt en of de daders actief opgespoord worden? Waarschijnlijk niet?

Reacties zijn gesloten.