Mayeur, maire de BXL

Yvan Mayeur, PS-burgemeester van la capitale BXL,  wil bepalen hoe de Fransen over ons geïnformeerd worden:

Yvan Mayeur geeft uitleg aan de Fransen

Omdat er niets boven een transcriptie, plus een betrouwbare vertaling gaat, hier een fragment uit het gesprek dat Yvan Mayeur had met Léa Salamé, in het ochtendprogramma van France Inter:

Léa Salamé: U hebt niet uw eigen elf januari kunnen krijgen, want de mars van zondag moest om veiligheidsredenen afgezegd worden. Wat we integendeel wel kregen waren vierhonderd hooligans, voornamelijk uit Vlaanderen, die in uw stad zijn komen aanwaaien. Wat is er gebeurd? Wiens schuld is dat?
Yvan Mayeur: Wel, duidelijk de schuld van de minister van binnenlandse zaken, die dat heeft laten gebeuren, maar die denk ik politiek zeer dicht bij dat volk staat, en er is dus een smerig politiek spel gespeeld…
LS: Hij komt uit de nationalistische partij…
YM: Ja, rechts-nationalistisch, en die is helaas aan de macht in België, en zij leunt zeer, zeer nauw aan bij dit soort volk.
LS: U stelt duidelijk hem aansprakelijk.
YM: Ja, heb ik ook duidelijk gezegd.
LS: Hijzelf zegt dat u op de hoogte was.
YM: Non non non…
LS: U had voldoende middelen en versterkingen gekregen…
YM: Ja, maar hij weet zeer goed dat de middelen die ik kreeg bestemd waren voor heel iets anders, namelijk voor een reële dreiging rond het Beursplein.

Klik hier voor originele Franse tekst en geluidsfragment bij Marc Vanfraechem.

Lees ook: ‘Ik heb het niet over alle Vlamingen. Enkel over die extreemrechtse imbecielen uit het Antwerpse’

6 gedachten over “Mayeur, maire de BXL

 1. Vandaag de volledige brief van Lésa Salamé aan Yvan Mayeur in La Libre.
  Nagels met koppen. De zelfingenomen onbenullige burgemeester van Brussel compleet in zijn hemd gezet.

  Wat betreft de 400 “hooligans”:
  Wie heeft de meest gepaste en de meest nuttige reactie?
  – 400 man die krachtig roepen om het Kwaad in de wortel aan te pakken? Enkel wegens de kracht van hun boodschap worden meteen ze in het cordon van het hooliganisme geduwd. Zonder recht op wederwoord. Typisch voor la belgique in de laatste dertig jaren…
  – of hetzelfde aantal nuttige gutmenschen die zichzelf opdringen als de redders van België door bloemekes en kaarsjes neer te leggen, als énig wapen tegen het terrorisme ? Kijk maar eens als je de interviews leest, hoe heldhaftig ze zich toch voelen.

  Wanneer zullen de altijdgelijkhebbende journalisten en de salonfähige politiekers eens echt de waarheid onder ogen zien?

 2. Ruim die rotzooi in Brusselallabath nu eens grondig op, maak van die 19 baroniën één gemeente, één politieapparaat en stop met dat financieel te voederen van uit Vlaanderen, maak ze heel duidelijk “sop het jullie maar op”, binnen de maand vertrekken veel Vlamingen richting Vlaanderen, vreemdelingen incl. franskiljons zullen geweigerd worden in Vlaanderen want aan parasieten hebben wij geen enkele behoefte.
  Maak van Vlaanderen een republiek en in één klap heeft Vlaanderen ± 20 miljard euro ‘jaarlijks’ ter beschikking om de welvaart, de economie, de veiligheid en de leefbaarheid te ondersteunen.
  Waar wachten de onbetrouwbare onbekwame zakkenvullende politiekers nog op? Een nieuw postje?

 3. Met de “tussenkomst” van Yves Malheur werd intussen wel het beoogde doel bereikt.
  Namelijk de aandacht afleiden van de aanslagen, de Brusselse beerputten, maar vooral van de “disfuncties” bij overheden in Brussel en zeker in Parijs . Ik verwijs naar mijn twee vorige reacties. Intussen is de aandacht dus toegespitst op “les sales flamins..” en de “nazi’s”. Voor de franstaligen, links en de loge is dit laatste het vertrouwde slagveld.!!
  Men dient hier Yves Malheur in de eerste plaats te zien als een logemafioso van “Le Grand Orient”. Het is dan ook geen toeval dat hij naar Parijs getrokken is, waar het hoofdkwartier gelegen is van deze mafia.
  Hij zal er dan ook de nodige bevelen gekregen hebben voor de verdere afhandeling
  van de gevolgen van de aanslagen.
  Gezien we door de belgische bezetting opgescheept zitten met een logeregering, dient men zich dan ook geen illusies te maken over deze afhandeling.
  Het comité P en comité I hebben al aangekondigd geen onderzoek te voeren naar de “disfuncties”. In het parlement zijn de loge samenzweerders al aan het werk om de onderzoekscommissie naar hun hand te zetten. Dewael eist het voorzitterschap op!!! Men had evengoed kunnen beroep doen op Abdeslam!!!
  Zoals reeds gezegd is het “incident”(sic) aan de beurs geen toeval. Er gaat dan ook veel meer achter schuil dan op het eerste zich duidelijk is.
  De organisatoren van de aanslagen, en dat zijn niet dezelfden als de uitvoerders, moeten immers ten allen prijze uit de wind gezet worden. En daarvoor zal men over lijken gaan.(=desnoods letterlijk!!).
  Zoals met de zaak Dutroux het geval was, dienen we ons de komende maanden en jaren verwachten aan “ongevallen”.
  We zitten immers met de samenzwering achter de aanslagen maar ook met deze achter het “incident aan de Beurs”.
  De “men in black” zullen dan ook moeten overuren kloppen!!
  Eens te meer moet ik vaststellen dat in Vlaamse en rechtse middens, er een quasi totale onwetendheid bestaat over de occulte aspecten achter tal van gebeurtenissen, waardoor men zich dan ook van vijand vergist.

 4. Die BXL Extra Large burgermeester van den Bruxelles van de “partite Scandaleuze” hoe is die zijn naam nu feitelijk…In de ene krant lees ik Mayeur in de andere krant lees ik Maleurs

Reacties zijn gesloten.