Maak kennis met dé M.O.-expert Koert Deboef…

Afbeeldingsresultaat voor koert debeuf cartoon… oeps… Koert Debeuf

Als de nullenzender de kans ziet om partij te trekken voor het linkse gedachtengoed zal ze het niet laten.  Koert Debeuf werd vanonder het stof gehaald om van leer te trekken tegen de geliefde importsecretaris Francken.    Stel je voor, Soedanezen terug sturen naar hun thuisland, dat doe je toch niet.  Dat de wereldreizigers niet bij ons willen blijven, dat ze geen asiel hebben aangevraagd, belet niet dat wij de morele plicht hebben hen te verzorgen en te koesteren.  Ook al zullen ze naar alle waarschijnlijkheid ons pensioen niet redden in de toekomst.

Obscure niet bewezen telefoontjes volstaan om heel het land in een kramp te laten schieten: het land b wijst ‘kwetsbare mensen’ uit naar folterende regimes.  Of het nu waar is of niet, bewezen of niet, speelt geen rol.  Een voorzet naar een open doel: goal!  De media smullen, de linkse kerk krijgt een onverwacht orgasme, de katholieke kerk trekt met Kerstmis alle registers open: ‘vluchtelingen’, ‘vluchtelingen’, ‘vluchtelingen’, de paus “gastvrijheid” en de net bevorderde kardinaal De Kesel “we moeten open mensen zijn op kop.

Op tv zien we minutenlang beelden van (leken)priesters die de eerste vier werken van barmhartigheid met een gelukzalige glimlach, gecombineerd met een verwijtende blik – …onmenselijke asielwetgeving… – toepassen.  Nuttige idioten die zichzelf een plaats in de hemel toekennen door wekelijks naar Duinkerken te rijden – het zijn mensen, nietwaar! – om daar marketentster te spelen.  Zelfs brandhout sleuren ze mee…  Eigenlijk moet de Franse politie hen arresteren wegens het faciliteren van wetsovertredingen.

Terug bij “kenner” Debeuf…  De nullenzender hoeft maar een schuif open te trekken om een passende ‘specialist’, ‘kenner’, ‘onderzoeker’, ‘ervaringsdeskundige’… in beeld te brengen.

17.11.2015:“Vluchtelingen zijn geen terroristen. Als we onze grenzen sluiten en diegenen volgen die angst prediken en onze openheid en tolerantie willen terugschroeven, dan doen we precies wat IS met deze aanslagen had gehoopt.”  (Knack)

De media kregen terug aandacht voor zijn persoontje bij het Soedanese identificatieteam van ‘transitmigranten’ in het Maxiliaanpark:

19.9.2017 De Afspraak: “Ons land werkt samen met de meest criminele geheime politie ter wereld”

Waarop de importsecretaris: “Ze zijn gescreend door de Belgische inlichtingendiensten, en het zijn geen geheime agenten”

25.9.2017: Een getuige, die hier asiel vroeg en kreeg, bevestigt: “Soedanees identificatieteam bestaat volledig uit geheim agenten”

Francken: “Personen die vrezen dat ze gevaar lopen, kunnen op elk moment asiel aanvragen” – wat de gerepatrieerde Soedanezen dus niet deden.

Dat andere EU-landen, waaronder Frankrijk, dezelfde identificatietactiek toepassen – conform de EU-wetgeving, doet niet ter zake.

De rest van het verhaal kent u.  Francken moet spitsroeden lopen; de premier ‘trekt’ het dossier naar zich toe, De Gucht uit zich als moraalpredikant en Soedanese illegalen krijgen heldenstatus.  Keren we echter terug naar de gloriërende Debeuf.

Verplichte literatuur: “Het is soms leuk en vooral boeiend om eens wat oudere teksten over een nog bestaand conflict te lezen. Zeker over Syrië waar er sinds de start van die oorlog in maart 2011 door de kranten de zowat grofste leugens mogelijk werden geschreven. Wie die oudere teksten vergelijkt met wat onze klassieke media nu zelfs al toegeven dan vallen bij sommigen de maskers zo af. Een van die figuren die de voorbije jaren grossierde in de meest onwaarschijnlijke fantasieën over deze oorlog is zeker Koert Debeuf, ooit woordvoerder van gewezen liberaal premier Guy Verhofstadt, de man die nu voorzitter is van ALDE, de vereniging van liberale partijen in het Europees Parlement”

Willy Van Damme in ‘Europese Liberalen de vrienden van Al Qaida’

Tenslotte dit nog.  De naïeve VSA heffen de economische sancties tegen Soedan op, maar die hebben dan ook geen ‘expert’ zoals Debeuf in hun rangen.

 

 

 

1 gedachte op “Maak kennis met dé M.O.-expert Koert Deboef…

  1. Midden-Oosten-kenner werd er bijgehaald omdat de expert-bij-uitstek Dyab Abou Jahjah met Wintervakantie was ….

Reacties zijn gesloten.