Logo’s niet altijd logisch voor de bevolking

Het oude logo van Vlaanderen, van de stad Antwerpen, van Turnhout en van talrijke andere steden moest eraan geloven. Moest vervangen worden door iets dat bij de huidige samenleving past. Weg met oude wapenschilden. Liefst geen verwijzing naar het verleden, naar onze geschiedenis, naar onze cultuur, naar onze eigenheid. De Schotense bevolking was het er niet mee eens. Zij wilde geen “S” in navolging van de stralende “A” van Antwerpen. En ja, burgemeester De Veuster (nochtans een N-VAer die de eigenheid van een Vlaamse gemeente had moeten koesteren) plooide. De hete adem van de partij van een inwoner van Schoten zal er wel iets mee te maken gehad hebben.

“Amper een week nadat de gemeente Schoten een nieuw logo lanceerde, heeft de gemeente het alweer afgevoerd omdat er felle kritiek was van inwoners. Het logo maakte deel uit van een volledig nieuwe huisstijl. Het bestond uit enkele vormen in de kleuren blauw, geel en groen die samen de letter “S” vormden. Maar voor de Schotenaar was de symboliek erachter ver zoek. “We hebben een inschattingsfout gemaakt”, zegt burgemeester Maarten De Veuster (N-VA).”

Lees: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/06/15/logo-schoten-na-week-al-afgevoerd/

Hierbij het protest in de gemeenteraad:

1 gedachte op “Logo’s niet altijd logisch voor de bevolking

  1. Het idee van de burgemeester doet mij denken wat een vriend van mij verertelde ; de goenen roepen een gemeente uit tot groene gemeente omdat alle deuren groen geverfd zijn. Zot zijn doet geen zeer.

Reacties zijn gesloten.