Libië: christenen zijn een bedreiging van de nationale veiligheid

Door NAVO ‘bevrijd’ Libië verbiedt en vervolgt het christendom

Van 100.000 christenen in Libië onder Gadaffi nog maar een paar duizend overgebleven – Moslims gieten bijtend zuur op christenen om getatoeëerde kruizen weg te branden

De regering van het door Amerika en de NAVO ‘bevrijde’ Libië heeft christenen tot een bedreiging van de nationale veiligheid verklaard, waardoor het christendom de facto verboden werd. Diverse christenen zijn vanwege het prediken van het evangelie reeds opgepakt en minstens één van hen werd gemarteld. In Benghazi werden deze week ongeveer 100 christenen weggevoerd en ernstig mishandeld toen hun kerk door moslims werd overvallen (2). De leider van de Libische veiligheidstroepen, Hussein Bin Hmeid, gaf als reden dat ‘Libië een 100% moslimland is en dit soort (zendings)activiteiten daarom de nationale veiligheid bedreigen.’

Bij een bomaanval op een christelijke kerk vielen in december 2 doden

Christenen vervolgd om ´godslastering´ en ´afvalligheid van islam´

Volgens Morningstar News zijn drie Koptische christenen uit Egypte, een Zweeds-Amerikaanse zendeling en twee christenen uit respectievelijk Zuid Afrika en Zuid Korea gearresteerd. Midden Oosten analist Raymond Ibrahim wees erop dat moslimregeringen, met name in Iran, constant het christendom onderdrukken onder het mom van de ‘nationale veiligheid’, iets dat volgens hem getuigt van een ‘stammentaliteit’.

Ook Aidan Clay, analist bij de organisatie International Christian Concern Middle East, wees op de sterk toegenomen invloed en macht van de door president Obama en de EU gesteunde islamisten in landen zoals Libië, Egypte en Syrië. Christenen in deze landen worden erger dan ooit tevoren vervolgd vanwege ‘godslastering’ tegen Allah en Mohammed of ‘afvalligheid’ van de islam.

Bijtend zuur om kruizen weg te branden

Het Egypte mediakanaal Al-Ahram berichtte dat afgelopen week zo’n 100 Egyptische christenen in hun kerk in Benghazi werden overvallen door moslims. Van sommigen werden hun hoofden kaalgeschoren, anderen kregen bijtend zuur op hun lijf gegoten om de daar getatoeëerde christelijke kruizen weg te branden. Op een op internet geplaatste video waren 40 christenen te zien die wegens ‘bekeringsactiviteiten’ gevangen waren gezet in een kleine ruimte.

In december kwamen twee christenen om bij een bomaanslag op een Koptische kerk in de kustplaats Dafniya. Ook zijn christelijke graven dagelijks het doelwit van vandalisme, waarbij menselijke beenderen letterlijk worden weggegooid. Katholieke nonnen in oostelijke Libië moesten als gevolg van de toegenomen bedreigingen door moslims hun congregaties verlaten.

Volgens vader Dominique Rezeau leefden er vóór de revolutie tegen Muammar Gadaffi zo’n 100.000 christenen in Libië, waar er door de islamitische uitroeiingsoorlog nog maar een paar duizend van zijn overgebleven. Giovanni Innocenzo Marinelli, de apostolische vicaris van Tripoli en de hoogste Katholieke geestelijke in het land, noemt de situatie dan ook ‘kritiek’ (3).

Obama helpt christenvijandige regeringen in het zadel

Ibrahim zegt dat publieke aandacht voor de vervolging van christenen in het Midden Oosten door moslims kan helpen. Als voorbeeld gaf hij een Iraanse voorganger en het Pakistaanse meisje die als gevolg van de berichten in de Westerse media werden vrijgelaten. Gezien het feit dat de regering Obama de aanval op de Amerikaanse ambassade vorig jaar door moslims zoveel mogelijk probeerde te bagatelliseren verwacht hij echter geen steun van het Witte Huis. ‘We zien hoe hij (Obama) opnieuw een regering in het zadel heeft geholpen die geen vriend van de vrijheid, Amerika of het christendom is.’ (1)

Geen hulp uit Westen voor Libische christenen

Aangezien Nederlandse F-16’s hebben deelgenomen aan de islamistische ‘bevrijding’ van het land hoeven de christenen in Libië ook uit Den Haag weinig hulp te verwachten. Als er al enige aandacht aan zal worden besteed dan zal het waarschijnlijk blijven bij de gebruikelijke oproepen om toch vooral begrip te hebben voor de andere islamitische ´cultuur´, die weliswaar met woorden, maar niet in de praktijk andere geloven naast zich duldt.

Xander

(1) World Net Daily (2) Die Welt (3) Kuwait Times

http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/03/Door-NAVO-bevrijd-Libi-verbiedt-en-vervolgt-het-christendom