Lachen de Grünen binnenkort groen?

Migratie zet zware druk op Duitse linkse regering – Grünen liggen dwars

De Duitse linkse Ampel-regering (SPD, Grünen en FDP) wil de subsidies opschorten die ze tot hiertoe op zeer gulle manier betaalde aan organisaties die vluchtelingen op de Middellandse Zee redden. Dat meldde de Duitse krant Bild. In de Duitse federale begroting van 2023 stond een bedrag van 2 miljoen euro als subsidie voor caritatieve verenigingen die reddingen op zee organiseren. In de federale begroting voor 2024 staat dit bedrag niet meer vermeld.

Het gaat “niet om een vergetelheid”, aldus de Duitse kanselarij. Het was de Italiaanse Eerste Minister, Giorgia Meloni, die in een Open Brief aan de Duitse kanselier Olaf Scholz gewezen had op de financiering van verenigingen die blijven zorgen voor een ongekende migratiestroom. Scholz had zijn “verwondering” uitgesproken over het feit dat Duitsland dit soort verenigingen steunde. Op de Europese zomertop van 6 oktober in Granada in Spanje had Scholz laten verstaan dat hij niet warm loopt voor subsidies van deze aard en omvang.

De minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock (Grünen) heeft op zondag 15 oktober naar aanleiding van het partijcongres van de Grünen in Weingarten laten verstaan dat de financiering van deze hulporganisaties in de Middellandse Zee met Duits belastinggeld in Duitsland zal worden verdergezet. Ook Ricarda Lang, medevoorzitster van de Grünen, verdedigde op hetzelfde congres met veel vuur de verdere subsidiëring van het redden van illegalen op de Middellandse Zee.

Lang ziet geen probleem in het verder ophalen van illegalen op zee, want “het behoort net tot onze Europese culturele verworvenheden”. Annalena Baerbock, minister van Buitenlandse Zaken, gaat in confrontatiemodus tegen haar eigen kanselier Olaf Scholz (SPD) en stelde dat “deze subsidies eveneens voorzien zijn voor de jaren 2024 tot en met 2026, met kredieten waarvoor we nu al in de federale Bundestag engagement hebben genomen”. De Grünen spartelen dus tegen.

Ook in Duitsland hollen de Grünen tegen hoog tempo naar de electorale irrelevantie. Zien de academische elites die de links ecologische partij leiden dan het aanzuigeffect niet van dergelijke subsidies? Merken ze niet dat juist door hun links beleid de acceptatiegraad bij Duitsers voor migranten steeds kleiner wordt?

Peter Logghe

Alle gekheid op een stokje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + acht =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.