La capitale de Batman: BXL

Permalink voor ingesloten afbeelding

Het nieuwe logo van Bruxelles lijkt inderdaad toch goed op dat van Batman!

Et pour les Flamands la même chose!

Brussel-stad heeft geld teveel, dat is al lang geweten. En daarom heeft de stad van PS-burgemeester Yvan Mayeur voor € 80.000 een nieuw logo laten ontwerpen.
Onder de afbeelding van de aartsengel Michaël prijken de letters ‘BXL‘. Bruxelles dus: ééntalig Frans.

Oubollig logo

Volgens Mayeur geen enkel probleem, want “ook de Brusselse Nederlandstalige schepenen waren voor”.  Dat de Vlaamse schepenen geen probleem hebben met het gebruik van BXL in plaats van pakweg BRU verbaast uiteraard niet. Enige Vlaamse reflex is schepen Ampe (Open VLD) en Persoons (SP.a) namelijk totaal vreemd.
Het Vlaams Belang is echter niet te spreken over het nieuwe logo. Niet enkel omdat het in tijden van budgettaire beperkingen onnodig is, maar vooral ook omdat het Brussel opnieuw verder profileert als een louter Franstalige stad. BX…Let pour les flamands la même chose!
Het nieuwe logo is een regelrechte belediging voor de Vlamingen in de hoofdstad. Het Vlaams Belang dringt er dan ook op aan om dit nieuwe logo niet te gebruiken zolang het niet wordt aangepast.

Dominiek Lootens                                        Frédéric Erens
Fractievoorzitter in het Brussels Parlement     Voorzitter Vlaams Belang Brussel-19

UBU PAN

80.000 euros pour UNE médiocrité nommée logo ! Batman plagié et dépité !
Et on nous dira encore que tout est transparent à la ville de Bruxelles…
Le “nouveau logo” de la ville a coûté 80.000 euros qui ont été payés, rubis sur l’ongle, à l’agence de publicité BBDO.
Digne d’un travail en cours d’année scolaire dans un établissement de la ville de Bruxelles, ce logo à 80.000 euros vient s’ajouter aux 65.000 euros payés pour le buste de Freddy Thielemans.

On est riche, à la ville de Bruxelles. Et dispendieux, surtout quand il s’agit de l’argent du contribuable !
Un logo qui évacue les Flamands (le BXL est essentiellement utilisé par les francophones… de toutes origines) et Saint-Michel, patron de la capitale, dont la connotation catholique est aujourd’hui une tare impardonnable.

Manifestement, on lui préfère Batman. Ou Bacardi ?
Un logo qui a été concocté dans le plus grand secret, sans concertation, sans appel d’offre – en joyeux copinage, quoi. Même l’administration locale se dit « consternée » par ce brol…

Nvdr: Wij vragen ons af in hoever de afbeelding van een christelijke symbool de religieuze gevoelens van bepaalde inwoners gekwetst heeft en daarom diende gecamoufleerd te worden.

 

2 gedachten over “La capitale de Batman: BXL

  1. Els Ampe is véél te druk bezig met het inplanten van speeltuinen op elk vooralsnog onbebouwd perceel grond dat in de 19 gemeenten te vinden is. Kwestie van de parasieten en hun broedsel ruim de gelegenheid te geven hun afval kwijt te dumpen en hun scheur open te trekken om ons te verrijken met hun onmenselijk lawijt. Ze kosten pakken met geld, en je krijgt er niks dan ambras voor terug. In modern times, the modern way.

  2. Wat had men nu gedacht ??? Dat de rode en loge mafia’s in Brussel (in feite Broekzele), zouden rekening houden met “les sales flamins….!!” .
    Een reden te meer om Broekzele te verlaten en er een muur rond te bouwen, en de geldkraan te draaien
    Laat ze vervolgens maar gaar koken in hun eigen vet.

Reacties zijn gesloten.